Annonce
Sport

Sophie har været på cheftrænerens radar i flere år, og nu slog han til: Vi får en ekstremt 'nørdet' og velforberedt duo

Sophie Amalie Moth underskriver her kontrakten sammen med Bjarne Jakobsen, som er direktør i Holstebro Håndbold. Pressefoto
Holstebro Håndbold har været en tur i Skanderborg for at hente holdets nye målvogter, som bliver 22-årige Sophie Amalie Moth.

Holstebro: Mandag offentliggjorde Holstebro Håndbold, at Ditte Vind stopper i klubben efter denne sæson.

Der skulle dog ikke spekuleres særligt længe over, hvem der blev erstatningen, for det løftede klubben sløret for allerede tirsdag morgen.

Endnu engang har klubben været på indkøbstur i det østjyske, hvor det denne gang var målvogteren Sophie Amalie Moth, som blev overtalt til at underskrive en to-årig kontrakt med klubben.

- Det sidste halve år især synes jeg, at hun har taget et stort skridt i den rigtige retning. Hun er en vindertype, god til at læse skytterne og god til at sætte gang i spillet. Vi havde hende faktisk til prøvetræning for et par år siden, hvor hun også var talentfuld, men hvor det var lidt for tidligt. Nu var vi klar til at plukke hende, siger HH-træner Pether Krautmeyer.

Sophie Amalie Moth har været førstevalg på målvogterpositionen i Skanderborg i denne sæson, og hun er placeret som den 20. bedste i ligaen, målt på redningsprocent, med en procent på 29,8.

Annonce

En "nørdet" duo

Hun kommer til at udgøre en duo sammen med Sara Kececi, som i efteråret skrev under på en tre-årig kontraktforlængelse.


De læser begge to jura, og de er begge nogle "nørder" som er ekstremt velforberedte, når de går ind til kampene. Jeg tror på, at det kan blive en rigtig stor duo, som finder i et rigtigt godt samarbejde.

Pether Krautmeyer, HH-træner.


Pether Krautmeyer tror ikke, at duoen kommer til at bære præg af et klart førstevalg, men derimod to målvogtere som kan supplere hinanden rigtig godt, og som har flere af de samme kvaliteter.

- De læser begge to jura og er begge nogle "nørder", som er ekstremt velforberedte, når de går ind til kampene. Jeg tror på, at det kan blive en rigtig stor duo, som finder i et rigtigt godt samarbejde. Det er i hvert fald det, jeg drømmer om, siger Pether Krautmeyer.

Sophie Amalie Moth har spillet for Gudme HK, Hadsten og skiftede i 2019 til Skanderborg. Hun har tidligere været inde omkring de danske ungdomslandshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce