x
Annonce
Rejser

Sommerrejser: Forsikring dækker næppe afbud endnu

Hvis man i disse dage bestiller en rejse i sommerferien til for eksempel Sicilien, vil afbestillingsforsikringen som hovedregel ikke gælde, hvis man bliver nødt til at aflyse, fordi afrejse fortsat frarådes. Foto: Colourbox

"Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg allerede nu ønsker at afbestille min rejse i sommerferien?"

"Dækker min forsikring, hvis jeg bestiller min sommerferierejse nu?"

Rejsearrangører og forsikringsselskaber bliver i disse dage bombarderet med spørgsmål, der har relation til coronavirussen, og det er en af grundene til, at det kan tage lang tid at komme igennem på telefon, selv om bureauernes salg stort set er gået i stå.

Forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, har udsendt svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, og lad os tage de to nævnte:

Hvis man har købt en sommerferierejse og allerede nu vil afbestille, skal man i første omgang kontakte rejsearrangøren eller flyselskabet.

De fleste forsikringsselskaber tager først stilling til, om en rejse kan afbestilles, når afrejsedatoen nærmer sig, typisk 8-14 dage forinden. Derfor anbefales det, at man venter nogen tid endnu, før man kontakter sit forsikringsselskab angående en planlagt sommerferie.

Og hvis man modsat gerne vil bestille en rejse i sommerferien - eller for den sags skyld tidligere eller senere - skal man være opmærksom på, at alle ikke nødvendige rejser lige nu frarådes. Derfor vil ens afbestillingsforsikring som hovedregel ikke dække, hvis det senere bliver nødvendigt at afbestille rejsen, fordi afrejse fortsat frarådes. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce