Annonce
Holstebro

Sommerhussalget er strøget i vejret: Det største problem er, at der ikke er huse nok

Ifølge handelstal fra Boligsiden har sommerhussalget været 52 procent højere i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Arkivfoto: John Randeris
På landsplan er salget af sommerhuse steget 52 procent i årets første ni måneder sammenlignet med sidste år. I Holstebro er det gået endnu vildere til.
Annonce

Holstebro: Henrik Olesen er en glad mand.

Det kan man næsten ikke undgå at være, hvis man blandt andet lever af at sælge sommerhuse.

- Jeg tror, at vi har halveret antallet af sommerhuse, som vi har til salg, i forhold til, da vi havde flest, fortæller Henrik Olesen, der er mægler hos RealMæglerne i Vedersø Klit.

Faktisk er den største bekymring lige nu, at der mangler sommerhuse.

- Vi kunne godt bruge flere, siger han.

2020 har været et særligt år for sommerhusmarkedet, og der er kommet ekstraordinært mange nye ejere i de danske sommerhuse.

Ifølge handelstal fra Boligsiden har sommerhussalget været 52 procent højere i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode sidste år.


Vi kan nærmest se, at salget følger smittetallet. Jo højere smittetallet er, jo bedre går salget.

Henrik Olesen, ejendomsmægler


Og i Holstebro Kommune er salget gået endnu bedre.

Her er der solgt 88 procent flere sommerhuse i årets første ni måneder sammenlignet med året før, hvilket betyder, at Holstebro er kommet med på top-10-listen over kommuner, hvor stigningen har været størst.

Annonce

Jeg har selv en teori

Spørger man Henrik Olesen om forklaringen, så er den største enkeltstående faktor formentlig coronaen.

- Vi kan nærmest se, at salget følger smittetallet. Jo højere smittetallet er, jo bedre går salget. Det handler formentlig om, at folk ikke kan komme på ferie, og så kan de i stedet bruge pengene til udbetalingen på det sommerhus, de alligevel har talt om.

Læg dertil at renten er lav, og at det måske kan blive en ganske god forretning på sigt.

- Jeg har selv en teori om, at mange specielt under forårets nedlukning også fandt ud af, hvad det egentlig betyder at have et sted, hvor man kan komme væk fra en lille lejlighed eller andet. Det kan være rart at have en lejlighed i en storby, men når man skal sidde der i en måned med børnene, så er det nok ikke så tosset at have et sted, hvor man kan komme hen, hvor man også kan komme lidt ud, siger Henrik Olesen.

Han laver ikke statistik på sin kunder.

Og så alligevel:

- Det vil ikke komme bag på mig, hvis det viser sig, at den gennemsnitlige sommerhuskøber er blevet fem år yngre i disse måneder.

Annonce

Tilbage til normalen?

Hos Boligsiden oplyser man, at salget af sommerhuse normalt tager et dyk nedad efter uge 42.

- Det bliver spændende at se, hvordan markedet udvikler sig i de kommende måneder, for handlen med sommerhuse har i 2020 opført sig meget anderledes end normalt. Men ser vi på tallene for antallet af nye sommerhuse til salg i uge 42, er de nærmest identiske med gennemsnittet for den samme uge i årene 2015 til 2019. Det kan være en indikator for, at sommerhusmarkedet begynder at nærme sig en mere normal tilstand, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce