Annonce
Holstebro

Sommerhussalg fordoblet i 2020: Folk vil ikke betale negative rente i banken, siger mægler

I alt blev der solgt 182 sommerhuse i Holstebro Kommune sidste år - en stigning på 86 procent. I kommunen er der sommerhuse i alle prisklasser. De dyreste tæt på kysten her i Vester Husby og i Vedersø Klit - mens der findes billige sommerhuse i Fjand og Nørhede. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der blev næsten solgt 500 sommerhuse i de tre nordvestjyske kommuner i 2020, og det er næsten en fordobling fra året før. Corona spiller ind - men den negative rente i banken spiller en stor rolle, mener ejendomsmægler.
Annonce

Nordvestjylland: Der er fortalt meget om et rødglødende marked for salg af huse og sommerhuse i 2020. Nu viser tal, som Home har trukket fra alle kommuner, at Nordvestjylland er det område i landet med den største stigning i sommerhussalget.

I de tre nordvestjyske kommuner er der i alt solgt 484 sommerhuse i 2020 mod 251 året før, og det er en stigning på 93 procent.

Harry Mørup, der har EDC i Ulfborg, solgte 102 sommerhuse sidste år, hvor der i hele Holstebro Kommune blev solgt 182 sommerhuse.

- Vi har haft forrygende travlt. Jeg har aldrig før solgt så mange sommerhuse på et år, siger Harry Mørup, der har været ejendomsmægler i 35 år.

- Der har været gang i den, og det har været overraskende i forhold til, at vi i marts blev ramt af corona, siger Harry Mørup.

Annonce

Negativ renter spiller ind

Mens den almindelige vurdering er, at netop corona er skyld i folks ændrede prioriteringer og mersalget, så har ejendomsmægleren i Ulfborg en anden opfattelse.

- Jeg mener, at de mange salg i høj grad skyldes de negative renter. Mange købere siger, at de hellere vil investere i et sommerhus, end de vil betale negative renter i banken, siger Harry Mørup.

- Nogle vil bruge huset selv, og andre vil også tjene penge ved at leje det ud. Og så er der dem, som på grund af corona vælger at købe et sommerhus, siger Harry Mørup.

Han kan konstatere, at der her i januar er ekstraordinært meget liv i sommerhuse, fordi folk bruger sommerhuset til at arbejde hjemmefra.

Ejendomsmægleren oplever også i det nye år stor interesse for sommerhuse.

- Vi fik omkring jul to huse ind, hvor vi måtte ud i en budrunde blandt køberne, fordi der var så stor interesse, siger Harry Mørup.

For et år siden havde han en del usolgte sommerhuse på "lager".

- Interessen ser ud til at fortsætte i år, og udfordringen kan blive at skaffe sommerhuse nok til efterspørgslen, siger Harry Mørup, som har sommerhuse i alle prisklasser - de billigste fra omkring 500.000 kroner i Nørhede og Fjand - og op til tre millioner i Vester Husby og Vedersø.

Sommerhussalg fordoblet

Sommerhussalget i de tre nordvestjyske kommuner var i 2020 på 484 sommerhuse - en stigning på 93 procent fra de 251 året før.

Faktisk har Lemvig lagt sig i førertrøjen med et salg på 213 sommerhuse, når man sammenligner de tre kommuner. En stigning på hele 117 procent.

Både i Holstebro og Lemvig kommuner blev der solgt 98 sommerhuse i 2019, og i Holstebro steg det til 182 fritidshuse sidste år. En stigning på 86 procent.

Struer har færre sommerhuse end de to andre kommuner - og her blev der solgt 89 huse sidste år - en stigning på 62 procent.

På landsplan er sommerhussalget steget med 55 procent og med 15.833 solgte sommerhuse i alt.

Ringkøbing-Skjern er den kommune, hvor der med 984 sommerhuse blev solgt 3. flest i hele landet. En stigning på 63 procent.  

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce