Annonce
Ulfborg/Vemb

Sommerhusejer ryster på hovedet: - Nu skal de jo køre herud hver gang og grave vejen op

Opgravning til kloaktilslutning i Vester Husby sker 20-25 gange årligt, oplyser Vestforsyning. Sommerhusejer Allan Meiniche undrer sig over, hvorfor man i sin tid ikke lagde stikledninger ned, så opgravning i blandt andet turisternes sommerferie kunne have været undgået. Privatfoto: Allan Meiniche
Det er “galimatias”, at Vestforsyning - og dermed kommunen - gang på gang skal bruge penge, tid og vej på at grave op til kloaktilslutning i området ved Vester Husby, mener sommerhusejer i området.
Annonce

Vester Husby: Allan Meiniche undrer sig. Han har siden år 2000 haft sommerhus på Kjærgaardvej i Vester Husby - et sommerhus, han har været glad for. Men i denne uge er det lidt af et mareridt at komme ud med bilen - for ikke at sige umuligt.

For godt 100 meter af Kjærgaardvej - ud for hans hus - er gravet op. Årsagen er, at der på naboejendommen - en tom byggegrund - nu skal bygges et nyt hus. Et sommerhus, som skal sluttes til områdets kloaksystem.

Men i forbindelse med den omfattende kloakering, som Vestforsyning foretog et par år tilbage, blev der ikke lagt stikledninger ind til alle huse. Undtagelsen var ubebyggede grunde og sommerhuse med nyere nedsivningsanlæg, som først skulle tilsluttes, når anlæggene blev 15 år gamle. En dispensation politikerne lavede for at imødekomme nogle af beboerne i området.

Men konsekvensen er nu, at Vestforsyning, siden den beslutning blev taget, 20-25 gange årligt har kørt ud i området for at tilslutte kloakering. Ofte ser det ud, som det lige nu ser ud hos Allan Meiniche.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke i sin tid sørgede for at lægge kloakstrenge ind til hver enkelt grund, og så kunne sommerhusejerne da bare betale, når de fik dem sat til. Så man ikke hver gang skal køre ud og grave hele vejen op, siger Allan Meiniche og tilføjer:

- Og især i perioder, hvor der er mange turister i sommerhusene, som jo måske ikke har fået noget at vide om nogen vejopgravninger, siger han.


Jeg kan sagtens forstå ham. Men det er jo netop konsekvensen af, at vi i sin tid forsøgte at imødekomme dem, som havde fået lavet helt nye anlæg,

Karsten Filsø (SF), tidligere formand for teknisk udvalg i Holstebro Kommune og nuværende byrådsmedlem


Per Korsgaard, formand for Vester Husbys Grundejerforening tilslutter sig kritikken.

- Konsekvensen er jo, at der nu flere gange årligt skal graves op, det kan jeg sagtens forstå, at der er utilfredshed med, siger han.

Annonce

Sådan er reglerne

Forklaringen på prioriteringen ligger blandt andet begravet i loven, forklarer spildevandsdirektør på Vestforsyning, Jette Fleng Christensen.

- Hver gang, der føres et stik ind på en grund - uanset om det tilsluttes eller ej, skal vi have penge fra grundejeren. Det står i betalingsreglerne. Det er jo selve grunden til, at man i sin tid gav flere af grundejerne - dem med nyere nedsivningsanlæg - dispensation, forklarer hun.

Hos byrådspolitiker Karsten Filsø (SF), der sad som formand for teknisk udvalg i kommunen, da sidste spildevandsplan blev vedtaget, er der forståelse for grundejerens frustration:

- Jeg kan sagtens forstå ham. Men det er jo netop konsekvensen af, at vi i sin tid forsøgte at imødekomme dem, som havde fået lavet helt nye anlæg, siger han.

Vestforsyning oplyser, at de sidste sommerhuse med nyere anlæg tilsluttes kloaknettet i Vester Husby i 2026, hvor de sidste anlæg overstiger deres 15 års dispensation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce