Annonce
Kultur

Som var det i gamle dage: Det er dejligt afslappende at pløje med heste

Både heste og mand nyder arbejdet. Erik Lauritsen har som hobby at pløje med heste, og her er han i gang i Møborg. Foto: Lars Kamstrup
Erik Lauritsen var ude for at øve sig på en brakmark i Møborg, så han er klar til DM til oktober

Møborg/Gudum: Man kunne føle sig hensat til tidligere tider, hvis man tirsdag eftermiddag kørte en tur på Møborgkirkevej. Her blev en mark nemlig pløjet med heste.

Det var Erik Lauritsen fra Gudum, der var i gang med at pløje. Faktisk var han ude for at øve sig, fordi året kulminerer med de danske mesterskaber i hestepløjning til oktober. De afvikles hvert andet år, og Erik Lauritsen er deltager igen i år, hvor corona-restriktioner forhåbentlig ikke byder på udfordringer til den tid.

Han bor selv ved Gudum, men han havde til lejligheden lånt en brakmark i Møborg.

- Det er heldigt, jeg har kunnet låne den. Det er en udfordring at finde marker, man kan øve sig på, fordi der er så mange restriktioner, når man skal arbejde på landbrugsjord. Faktisk er det kun lige efter høst, vi har gode muligheder, men her fik jeg så chancen, fortæller Erik Lauritsen, da han holder en lille pause for enden af den fuge, som han har trukket ved hjælp af de to islandske heste og den fugede plov, der i fagsproget hedder en fragde.


Det er en udfordring at finde marker, man kan øve sig på, fordi der er så mange restriktioner, når man skal arbejde på landbrugsjord.

Erik Lauritsen, hestepløjer, Gudum


Annonce

Dejligt afslappende

Furen er pænt lige, som den skal være, også når man deltager i konkurrencer.

- Det er dejligt afslappende at gå her bag hestene. Det tager den tid, det tager. Man kan gå i sine egne tanker, men selvfølgelig passer man automatisk på, at furen bliver lige. Hestene kan helt sikkert godt lide det. Se hvor rolige, de står og venter på, vi skal videre, og man kan se på ørerne, at de er helt med på det her, siger Erik Lauritsen.

Erik Lauritsen havde fået lov at bruge en brakmark ved Møborg, for ellers er det vanskeligt på denne tid af året at få lov til at pløje, fortæller Erik Lauritsen. Foto: Lars Kamstyrup

Hestepløjning er en interesse og hobby, han mere eller mindre tilfældigt har fået.

- Jeg fulgtes med nogle, der pløjede og så skulle jeg også prøve. Jeg nyder det meget, så det bruger jeg en del tid på, fortæller Erik Lauritsen, inden han får vendt heste og plov og tager den næste fure på marken, som efterhånden er ved at være helt færdigpløjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce