Annonce
Fodbold

Som en terrier, der nægtede at slippe sit tag

Anders Juul Nielsen, der her står med ryggen til, var blandt Mejrup-spillerne, som vandt premieren over HB i serie 3. Arkivfoto: Morten Stricker
Mandag aften åbnede Mejrup GU sin oprykningssæson med en sejr på 4-3 efter at have været bagud hele tre gange. Skønt den korte geografiske afstand virkede det ikke til, at braget stod mellem to ærkerivaler.

Holstebro: 1-0, 2-1, 3-2. Hver gang Mejrup GU fik udlignet i første halvleg, formåede HB-herrerne at sende sig selv i front. Men efter en god snak i pausen lykkedes det endelig for oprykkerne at tage føringstrøjen på.

Lasse Bro scorede nemlig sit andet mål i kampen efter et hjørnespark, inden Jonatan Vestergaard sparkede et straffespark i netmaskerne til 4-3 med tyve minutter igen.

- Det er hårdt at trække sig selv op, når man bliver ved med at komme bagud. Det viser en god vilje fra spillerne, når det så lykkes, fortæller Mejrups træner Jørgen Vestergaard.

Snakken i pausen var tilsyneladende godt givet ud.

- Vi var ikke aggressive nok i første halvleg, så det fik vi justeret. Desuden fik vi brudt deres rytme, og i stedet for at losse bolden væk blev vores spil mere sammenhængende, siger Jørgen Vestergaard efter sejren.

Annonce

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Mejrup GU 3-4 (3-2)

Fodbold, serie 3

Mål: 1-0 Jens Frederiksen (5.), 1-1 René Jochumsen (11.), 2-1 Martin Hedegaard (16.), 2-2 Lasse Bro (23.), 3-2 Jens Frederiksen (45.), 3-3 Lasse Bro (55.), 3-4 Jonatan Vestergaard (70.).

Andre lokale resultater

Holstebro Boldklub - Tjørring IF 1-1 (jyllandsserie)

Målscorer fra HB: Nicklas Lauridsen

Højslev Station IF - Lemvig GF 3-2 (serie 2)

Målscorere fra Lemvig: Rasmus Mikkelsen og Jonas Kruse

Mere kærlighed end had

Oftest er det håneretten over en rival, som betyder mest, når en lokal dyst skal stå.

Men på trods af de ti kilometer, der adskiller Mejrups klubhus fra Idrætscenter Vest, gør den korte afstand ikke, at mandagens modstandere ser hinanden som ærkerivaler.

Tværtimod synes der at være en stor glæde over igen at mødes i samme pulje for de to klubber, der begge indgår i FS Holstebro-samarbejdet.

- Det er mega fedt, at Mejrup er med. Jeg ønsker alt godt for holdet, for fodbolden skal jo bare have lov at leve så meget som muligt i vores lokalområde, siger Kasper Brunsborg Lauritsen, hvis hold får ros fra den anden lejr.

- Vi mødte et godt hold, der var dygtige til at straffe os på tre dumme fejl, vi laver. Jeg håber, at de har et af de bedre hold i puljen, for ellers kan der vente os mange svære kampe, griner Mejrup-træner Jørgen Vestergaard.

Trods en naturlig skuffelse over resultatet har HB-træneren alligevel overskud til at sende flere pæne ord retur.

- De formåede at tage tempo ud af vores spil og på den måde stresse os. Jeg synes, de spillede klogt og rutineret, og det er fair nok, at de vandt, siger HB-træneren.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce