Annonce
Struer

Nu kan de unge i Nordvestjylland få løn for at uddanne sig: 8000 kroner mere end i SU

Betina Lisbjerg kom relativt sent i gang med uddannelsen som social- og sundhedshjælper, og hun kunne derfor komme i gang med løn under sin uddannelse. I Struer Kommune bliver dette nu også muligt for unge under 25 år. Arkivfoto: Morten Stricker
Unge under 25 år slipper nu for at skulle på SU, hvis de vælger en social- og sundhedsuddannelse i Struer Kommune.

Struer: Som de første i Nordvestjylland vil Struer Kommune nu betale løn til alle, som vælger en uddannelse i den kommunale plejesektor.

Efter de nuværende regler er der løn under uddannelsen til alle på over 25 år, der bliver optaget på Grundforløb 2 og vælger en uddannelse som social- og sundhedsassistent.

Dette er et landsdækkende initiativ, som gerne skulle gøre det mere attraktivt at søge ind på en uddannelse i den kommunale pleje, hvor der er mangel på kvalificeret personale.

Annonce

I 2020 fik Struer Kommune således kun 11 af de 14 elevpladser, som var reserveret til nye social- og sundhedshjælpere, besat.

- Nu vælger vi at give løn til alle og altså uanset, om de er over eller under 25 år, og uanset om de vælger en uddannelse som hjælper eller assistent, fortæller formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Anne Kirstine Bøge Pedersen (SF).

Efter de nuværende regler må unge under 25 år nøjes med en SU, så længe de er under uddannelse.

Holder budgettet

- Det er virkelig noget, der betyder noget. Forskellen mellem en SU og så en løn under uddannelsen er på cirka 8000 kroner, konstaterer Tanja Nielsen, som er sektorformand for social- og sundhedsområdet i fagforeningen FOA i Holstebro.


Det er en rigtig god idé. Det er noget, vi har efterlyst i årevis her i FOA. Nu gør de det så i Struer. Det er virkelig flot,

Tanja Nielsen, sektorformand, Social/Sundhed, FOA


Så da hun hørte nyheden om, at Struer Kommune nu vil betale løn til alle under en uddannelse i den kommunale plejesektor, var hun ikke et øjeblik i tvivl om, at det er noget, der vil give Struer Kommune en fordel.

- Det er en rigtig god idé. Det er noget, vi har efterlyst i årevis her i FOA. Nu gør de det så i Struer. Det er virkelig flot, siger Tanja Nielsen og roser Struer Kommune for at gå forrest i indsatsen for at få flere elever ind i faget.

Alt i alt vurderer administrationen i Struer Kommune, at det vil medføre en årlig ekstraudgift for Struer Kommune på et sted mellem 100.000 og 150.000 kroner årligt.

- Men uden at vi sprænger rammen for det, vi allerede har afsat til uddannelse af flere SOSU-elever. Vi holder os stadigvæk inden for budgettet, fortæller formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Anne Kirstine Bøge Pedersen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce