Annonce
Sport

Solskjær om United-mål: Det kan aldrig være et frispark

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Ole Gunnar Solskjær mener ikke, at der var frispark, da Manchester United scorede mod Liverpool.

Trænere og spillere fra Liverpool var rasende, da dommer Martin Atkinson tillod Manchester Uniteds mål til 1-0 i søndagens derby, der endte 1-1.

Før Marcus Rashford satte foden på et perfekt indlæg fra Daniel James og scorede, var der begået frispark mod angriberen Divock Origi i en duel længere fremme på banen, mente de.

Den holdning deler United-manager Ole Gunnar Solskjær ikke.

- Det kan aldrig være et frispark. Jeg tror ikke, at Keano (Roy Keane, red.) ville sige, at det var et frispark, siger nordmanden ifølge BBC.

- Jeg synes, at dommerne fortjener ros. Det er ikke ofte, at vi roser dem, men han (Atkinson, red.) lod det være et derby. Det var ikke sådan, at man ikke måtte røre hinanden.

Efter scoringen i første halvleg havde Manchester United kurs mod en tiltrængt sejr i en svær periode.

Liverpool scorede kort efter, da Sadio Mané sendte bolden i mål, men det blev annulleret, fordi senegaleseren ramte bolden med hånden.

Alligevel gik det galt for United, da indskiftede Adam Lallana scorede fem minutter før tid og forpurrede hjemmeholdets fest.

- Det er en god følelse at se spillerne give alt, hvad de har, men deres mål kom på et tidspunkt, hvor vi var trætte. Det var mod slutningen, så naturligvis var vi trætte fysisk og mentalt.

- Lige op til havde vi nogle gode kontraangreb, så det var en virkelig god og helhjertet præstation. Vi gav alt, siger Solskjær.

Efter 1-1-kampen er United på 13.-pladsen med ti point, mens Liverpool fører Premier League med seks point ned til Manchester City.

Uniteds næste opgave er i Europa League ude mod Partizan Beograd torsdag, mens Liverpool onsdag gæster Genk i Champions League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Fejl i årstallene

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Lemvig

13-årig ramt af lastbil

Annonce