Ulfborg/Vemb

Påskesolen har givet camping-boom: - Det er jo eksploderet

Der har været påske-travlt på campingpladser i det vestjyske. Her et stemningsbillede fra Nissum Fjord Camping. Privatfoto: Michael Plauborg
En særdeles solrig påske har givet travlhed på campingpladserne.

Vesterhavet: Flere gange i påsken har termometrene rundt om i Holstebro Kommune næsten kunne bryde igennem 20-grader-mærket. Påsken har nemlig været særdeles solrig, og det er noget, der kan mærkes på campingpladserne, hvoraf flere melder om rekord-påske i år.

- Vi har aldrig haft så mange mennesker i påsken før. Her er cirka det dobbelte af, hvad der plejer at være, siger Tage Gammelgaard, der har Vedersø Camping. Indehaveren er i gang med sin femte sæson og kun omkring ti ud af 220 campingpladser har været ledige i påsken.

Overalt på pladsen bliver der grillet, snakket og hygget, og så har pladsen haft æggeløb for børnene i forbindelse med påsken.

- Påsken udgør jo en otte-ti procent af vores samlede omsætning, så det betyder da absolut meget, at vi kommer godt i gang med sæsonen. For er det koldt, har vi ikke mange gæster i påsken, siger Tage Gammelgaard, der startede sæsonen op den sidste weekend i marts.

Eksploderet hos Nissum Fjord

Hos Nissum Fjord Camping er billedet nøjagtigt det samme. Her vurderer indehaver Michael Plauborg, der har startet sin sæson nummer tre, at der har været tre gange så mange gæster, som sidste år til påsketid.

- Det er jo eksploderet i år, siger Michael Plauborg.

En af påskens gæster er 70-årige Ejgil Kristensen, der sammen med sin kone er nogle af campingpladsens fastliggere. Han er kommet på pladsen med sin kone de sidste otte år og har også camperet herude i vinter.

- Det er fantastisk med sådan noget vejr. Vi har slappet af og grillet og været ude at gå med vores hund. Og så har vi haft besøg af en veninde til påskefrokost, siger han.

På pladsen er det både danskere, tyskere, svenskere og nordmænd, der har lagt vejen forbi. Og så har også en paragliderklub sørget for lidt ekstra omsætning, da den har lejet nogle af pladsens hytter.

Fordoblet indbyggertallet

Hos Thorsminde Camping er det primært tyske turister, der er valfartet til vestkysten.

- Det her vejr i påsken - det har altså lokket folk ud af deres vinterhi, så Thorsminde har lige fordoblet sit indbyggertal på grund af påsken, griner Gerda Johansen, der har haft campingpladsen i 16 år med sin mand, Mogens.

- Jeg ved ikke, om vi ligefrem stikker rekorden, men det er i hvert fald den næstbedste påske i de 16 år, vi har haft pladsen, siger hun.

I Thorsminde går tiden blandt turisterne for det meste med at fiske og grille. Ikke kitesurfet - for det har der ikke været vind til.

- Så har vi jo sådan en tradition med, at vi påskemorgen altid giver rundstykker og en lille én, siger hun.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb

Svar på DNA-test: Ulve stod bag drab på 37 påskelam

Ulfborg/Vemb

Vil lave helårs skøjtebane i byen

Ulfborg/Vemb

Smårapserier i Vemb: Først Brugsens kurve - nu byens flag

Ulfborg/Vemb

Delebil-firma har succes: Vil indsætte endnu en bil i Ulfborg

Ulfborg/Vemb

Nu slukker fjernsynene i Ulfborg: Henry stopper efter 29 år

Ulfborg/Vemb

Efterskole holdt gymnastikaften til ære for kræftramte Cecilie

Annonce