Annonce
Erhverv

Solo Company er gået konkurs: Forhandlinger i gang om overlevelse

Keld Christensen, medejer og bestyrelsesmedlem i Solo Company, der tirsdag blev begæret konkurs i skifteretten i Esbjerg. Arkivfoto Malene Wonsbek
Tistrups tøj-koncern er i akutte forhandlinger om overlevelse. Kurator har håb – og pointerer, at de 26 Solo-butikker er upåvirkede af situationen.

Tistrup: I 30 år har den forholdsvis lille landsby Tistrup mellem Varde og Ølgod haft noget så usædvanligt som eget, dansk modeselskab eller tøj-koncern, om man vil.

Solo Company, som selskabet hedder, har tidligere haft turbulente tider, men tirsdag i denne uge slog alligevel hovedet på sømmet, da virksomhedens direktion begærede Solo Company og en række datterselskaber konkurs.

- Jeg synes jo, at det vigtigste budskab er, at butikkerne lever videre, og der forhandles om en løsning, siger kurator Søren Christensen Volder fra advokatselskabet Bech-Bruun.

Det lykkedes JydskeVestkysten torsdag at få fat i det eneste direktionsmedlem fra Solos oprindelige grundlæggerfamilie, Andreas Balling Nissen, men han ønsker ikke at kommentere situationen. Han henviser til kurator som den eneste, der siger noget om Solos skæbne.

Annonce

12 medarbejdere er sendt hjem

Hvor mange medarbejdere er påvirket af konkursen?

- Kun cirka omkring 12 medarbejdere, alle på hovedsædet i Tistrup. De er suspenderet og sendt hjem. Det vil sige, at de er ikke sagt op – men bedt om at afvente, om arbejdsgiver kan tilbyde at fortsætte ansættelsen, siger Sørensen Christensen Volder.

Han sidder i øjeblikket på konkursboets vegne og forsøger sig med en redningsaktion, som består i at få en ny ejer til selskabet.

Kurator vil ikke sige, om han er optimist, eller om der er en frist, men han bekræfter, at der er en interesseret køber, som han forhandler med.

Sammen med Solo gik datterselskabet ChaCha Aps, der er det selskab, der har fået Solos tøj hjem fra produktion i østen, konkurs i tirsdags. Samt flere datterselskaber.

Omsætning svigtede

Hvorfor har de begæret sig selv konkurs?

- Fordi omsætningen i fjerde kvartal sidste år svigtede i sådan et omfang, at de ikke kunne generere likviditet til betale regningerne, siger kurator.

Hvor stor er gælden?

- Det er dét, jeg sidder og regner på.

Er der en frist for, hvor længe Solo kan forhandle om overlevelse?

- Nej, ikke formuleret. Men det er klart, at det ikke er sundt at være i den her situation. Det er klart, det skal gå relativt hurtigt. Men i og med at butikkerne ikke er med i konkursen, er vi ikke dikteret en frist, siger Søren Volder Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce