Erhverv

Solo Company er gået konkurs: Forhandlinger i gang om overlevelse

Keld Christensen, medejer og bestyrelsesmedlem i Solo Company, der tirsdag blev begæret konkurs i skifteretten i Esbjerg. Arkivfoto Malene Wonsbek
Tistrups tøj-koncern er i akutte forhandlinger om overlevelse. Kurator har håb – og pointerer, at de 26 Solo-butikker er upåvirkede af situationen.

Tistrup: I 30 år har den forholdsvis lille landsby Tistrup mellem Varde og Ølgod haft noget så usædvanligt som eget, dansk modeselskab eller tøj-koncern, om man vil.

Solo Company, som selskabet hedder, har tidligere haft turbulente tider, men tirsdag i denne uge slog alligevel hovedet på sømmet, da virksomhedens direktion begærede Solo Company og en række datterselskaber konkurs.

- Jeg synes jo, at det vigtigste budskab er, at butikkerne lever videre, og der forhandles om en løsning, siger kurator Søren Christensen Volder fra advokatselskabet Bech-Bruun.

Det lykkedes JydskeVestkysten torsdag at få fat i det eneste direktionsmedlem fra Solos oprindelige grundlæggerfamilie, Andreas Balling Nissen, men han ønsker ikke at kommentere situationen. Han henviser til kurator som den eneste, der siger noget om Solos skæbne.

12 medarbejdere er sendt hjem

Hvor mange medarbejdere er påvirket af konkursen?

- Kun cirka omkring 12 medarbejdere, alle på hovedsædet i Tistrup. De er suspenderet og sendt hjem. Det vil sige, at de er ikke sagt op – men bedt om at afvente, om arbejdsgiver kan tilbyde at fortsætte ansættelsen, siger Sørensen Christensen Volder.

Han sidder i øjeblikket på konkursboets vegne og forsøger sig med en redningsaktion, som består i at få en ny ejer til selskabet.

Kurator vil ikke sige, om han er optimist, eller om der er en frist, men han bekræfter, at der er en interesseret køber, som han forhandler med.

Sammen med Solo gik datterselskabet ChaCha Aps, der er det selskab, der har fået Solos tøj hjem fra produktion i østen, konkurs i tirsdags. Samt flere datterselskaber.

Omsætning svigtede

Hvorfor har de begæret sig selv konkurs?

- Fordi omsætningen i fjerde kvartal sidste år svigtede i sådan et omfang, at de ikke kunne generere likviditet til betale regningerne, siger kurator.

Hvor stor er gælden?

- Det er dét, jeg sidder og regner på.

Er der en frist for, hvor længe Solo kan forhandle om overlevelse?

- Nej, ikke formuleret. Men det er klart, at det ikke er sundt at være i den her situation. Det er klart, det skal gå relativt hurtigt. Men i og med at butikkerne ikke er med i konkursen, er vi ikke dikteret en frist, siger Søren Volder Christensen.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce