Annonce
TTH Holstebro

Solgte dameklubben for 1 krone - og sendte en halv million kroner med i handlen

TTH Holstebro afskrev en egenkapital på en halv million kroner, da man solgte dameholdet videre for kun en krone. Til gengæld slap man for risikoen og forpligtelserne ved at skulle drive damehåndbolden. Foto: Johan Gadegaard
Med regnskaberne for både TTH Holstebro A/S og Holstebro Håndbold A/S godkendt af deres respektive generalforsamlinger er skilsmissen mellem Holstebros to elitehåndboldhold nu endeligt afsluttet, juridisk såvel som økonomisk. Sponsorerne forhindrede millionlussing efter corona-nedlukning.
Annonce

Holstebro: Siden 1. juli har TTH Holstebro og Holstebro Håndbold opereret som to selvstændige selskaber ovenpå forårets skilsmisse mellem Holstebros to ligahold.

En skilsmisse der formelt set nu er endegyldigt afsluttet, efter begge selskaber har indsendt og fået godkendt deres årsregnskaber for sæsonen 2019/20. Boet er gjort op, og hver part har fået sin andel.

I en sæson, der blev afbrudt før tid på grund af coronaen, med alle de udfordringer det har medført, kan konklusionen kun være, at man er sluppet ud med skindet på næsen. Alene hvis sponsorerer og sæsonkortholdere havde gjort krav på de manglende ydelser for omkring fem millioner kroner, havde det virkeligt set grimt ud.

Dertil kommer 2,1 million kroner i lønkompensation, som varmede gevaldigt og udlignede de manglende indtægter, klubberne havde forventet at hive ind på tilskuere til slutspilskampene, ekstra tv-penge, bonus'er fra sponsorere og Final 4.

- Lønkompensationen har hjulpet os rigtig meget, men det er i endnu højere grad sponsorerne og sæsonkortholderne, der har vist deres loyalitet og holdt hånden under os. Havde de stået fast på at få kompenseret for det produkt, vi i sagens natur ikke har kunnet levere, så ville det være et beløb omkring 5 millioner kroner, vi skulle have været af med, forklarer Jørgen Hansen, bestyrelsesformand i TTH Holstebro.

Annonce

Halv million med i handlen

Den gavmildhed kombineret med 2,1 million kroner i lønkompensation betyder, at de to selskaber samlet set kom ud med et driftsoverskud på 407.159 kroner. Lettere paradoksalt med tanke på den kaotiske nedlukning af håndbolden, det næstbedste økonomiske resultat i klubbens historie, kun overgået af overskuddet på 416.000 kroner i 2008/09-sæsonen.

Men, så er der jo lige skilsmissen mellem herrer- og damedelen af klubben. For tager man den med, ender året i stedet i et samlet underskud hos moderselskabet Holstebro Sport + Event A/S på 111.335 kroner.

I en usikker tid med ekstra mange spørgsmål på grund af corona-situationen, glæder det Jørgen Hansen, at det ser ud til at der både er plads til ligahold hos damerne og herrerne i Holstebro. Bestyrelsesformanden havde flere søvnløse nætter, da TTH Holstebro tog beslutningen om at skille sig af med damerne. Arkivfoto: Morten Stricker

Moderselskabet solgte nemlig dameselskabet til Holstebro Håndbold 90 for den nette sum af 1 krone. Og her medfulgte en egenkapital på 500.000 kroner, som altså skal trækkes fra, sammen med et par mindre udgiftspunkter.

- Da vi begyndte den her proces med at skille damerne fra herrerne, vidste vi ikke hvad den her corona-situation ville komme til at betyde og hvor langt ind i den nye sæson, det ville komme til at strække sig. Når jeg ser på situationen i dag, er jeg enormt glad for den måde, tingene endte ud på, siger Jørgen Hansen.

- Det glæder mig helt vildt, at jeg kan se at det går godt for både Holstebro Håndbold og for TTH Holstebro, og at begge klubber møder opbakning fra fans, partnere og sponsorere. Byen fortjener at have to elitehold og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg havde nogle søvnløse nætter både før og efter beslutningen, så at det er lykkedes så godt, som det er, det glæder mig.

Annonce

Usikker fremtid

Selv om man slap godt ud af sidste sæson og kan glæde sig over loyal opbakning fra både sponsorere og fans, betyder det dog ikke, at man har reddet corona-stormen af.

Hver eneste dag, pandemien fortsat har sit tag i samfundet, giver usikkerhed på den lange bane. Klubben taber penge, en 30-40.000 kroner hver gang man spiller for et begrænset publikum på 500 personer, netværksarrangementer og lignende aktiviteter kan man skyde en pil efter og hvor længe kan og vil sponsorerne betale for et produkt, som man ikke kan levere i den form, som kontrakten forudsætter.

- Begynder tingene at normalisere sig når vi vender tilbage efter pausen i januar og måske kan køre med noget nær normale forhold i slutspillet, så tror jeg på at vi nok skal komme nogenlunde igennem. Men er der stadig et forsamlingsforbud på 10 personer i midten af april, så kommer det til at give os problemer, forklarer Jørgen Hansen.

- Man kan i hvert fald sige, at kommer vi til at køre hele sæsonen under de vilkår, vi er nødt til nu, så er det nok svært ikke at komme ud med et underskud, supplerer direktør John Mikkelsen.

Som alle andre brancher er det dog svært at gennemskue de samlede konsekvenser, før man står på den anden side af corona-pandemien.

- Det eneste jeg helt sikkert har lært af coronaen er, at jeg ikke skal sige, at noget ikke kan komme til at ske. Det har jeg lært, siger Jørgen Hansen.


Det glæder mig helt vildt, at jeg kan se at det går godt for både Holstebro Håndbold og for TTH Holstebro, og at begge klubber møder opbakning fra fans, partnere og sponsorere. Byen fortjener at have to elitehold og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg havde nogle søvnløse nætter både før og efter beslutningen, så at det er lykkedes så godt, som det er, det glæder mig.

Jørgen Hansen, bestyrelsesformand i TTH Holstebro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce