Annonce
Holstebro

Sol, sommer og EM kan lokke flere spritbilister på vejene: - For mange tænker, at det går nok, når de tager bagvejen

Syv procent svarer i et rundspørge, at det er okay at sætte sig bag rattet, selvom promillen lige har sneget sig over det tilladte, så længe man føler sig frisk til det. Genrefoto: Johan Gadegaard
Midt- og Vestjyllands politikreds havde sidste sommer næstflest sigtede for spirituskørsel. Det er ikke overraskende, lyder det for lederen af færdselspolitiet.

Midt- og Vestjylland: Grillfester og lyse nætter kan være skyld i, at der lige kommer en genstand for meget indenbords, inden man sætter sig bag rattet.

Når der så ovenikøbet hænger en EM-slutrunde i luften, er der grund til at være ekstra opmærksomme, fortæller leder af færdselspolitiet ved Midt- og Vestjyllands Politikreds, Morten Bujakewitz.

- Vi holder selvfølgelig løbende øje med, hvad der sker i området, og vi prioriterer også at komme mere ud på vejene i sommermånederne, da vi godt ved, at spirituskørsel er hyppigere på den tid af året.

Annonce

Og det er specielt i Midt- og Vestjyllands Politikreds. I juni og juli sidste år var det kun Nordjyllands Politikreds, der havde flere sigtede for at køre beruset. 134 blev sigtet i politikredsen i de to sommermåneder sidste år, viser en opgørelse fra Rådet for Sikker Trafik.

- Vi er ramt af geografi, der er ikke så meget offentlig transport, og så er der for mange, der tænker, at tager de bagvejen hjem, er der nok ikke nogen, der opdager det.

Overraskende holdning

Det kommer hverken bag på lederen af færdselspolitiet, at sommermånederne har flest spiritusbilister, eller at hans politikreds ligger i den kedelige ende af tabellen.

Til gengæld er han overrasket over, at syv procent i en rundspørge svarer, at de synes, det er okay at sætte sig bag rattet, når promillen er lige over det tilladte, så længe man bare føler sig frisk nok til at køre.

- Det er meget bekymrende, specielt fordi vi ser en gruppe unge, der synes det, for det er altså i den gruppe, at vi ofte ser mange uheld, siger Morten Bujakewitz.

Det er Epinion der har lavet rundspørgen for Rådet for Sikker Trafik, hvor 1.513 bilister er blevet spurgt til deres holdning om at køre med en promille over 0,5.

Her svarer 12 procent af de 18-35-årige, at det er okay, så længe de er friske til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den sidste mink er kørt til forbrænding, men bekymringerne er langt fra begravet: - Jeg står med et hus, der ikke kan sælges

Annonce