Annonce
Struer

Sognepræst: - Vi rykker gudstjenesten ud i hjemmene

Sognepræst Erik Bro Lavdal skal være med til at rykke påskens gudstjenester ud i hjemmene. Foto: John Randeris
Forsamlingsforbuddet har lukket dørene til kirkerne i påsken - et af modsvarene er digitalt

Struer: For sognepræst i Vejrum, Ølby, Asp og Fousing sogne, Erik Bro Lavdal, er påsken 2020 alt andet end "business as usual".

På kalenderen stod hans navn indtil for ganske nylig ud for ni gudstjenester i forbindelse med påsken, men det har en virus og myndighedernes restriktioner for at bekæmpe den, nu ændret markant på.

Kirkerne er helt og aldeles lukket i påsken.

Men i 2020 findes der alternativer. Og for Erik Bro Lavdal er de først og fremmest digitale.

- Vi vil bruge teknologien til at komme ud i hjemmene. Vil du med til gudstjeneste, så er det på nettet, du skal søge, siger Erik Bro Lavdal.

Han deltager som de øvrige præster i Struer provsti ved en fælles gudstjeneste, der optages, redigeres og efterfølgende kan findes på nettet langfredag 10. april.

Annonce

- Der er ingen manual til det her, og vi præster må hver især finde den løsning, der passer bedst i vores situationer – men det skal helst være nu.

Erik Bro Lavdal, sognepræst i Vejrum, Ølby, Asp og Fousing sogne

Stadig travlt

Trods coronalukning, så føles påsken bestemt ikke mindre travl for Erik Bro Lavdal.

Efter påske venter blandt andet forberedelserne med årets konfirmander, der har fået fremskudt deres konfirmation til juni.

- Konfirmandundervisningen er jo aflyst, og også her søger vi nye løsninger. Konfirmationerne er i hele landet udskudt til efter pinse, men vi var jo ikke færdige med vores forløb, og vi vil nødigt bare lade de unge mennesker i stikken. Men der er ingen manual til det her, og vi præster må hver især finde den løsning, der passer bedst i vores situationer – men det skal helst være nu, siger Erik Bro Lavdal.

Nok er tiden i præstekjole og inde i kirken lige nu reduceret for sognepræsten og hans kolleger. Til gengæld er store dele af arbejdet, som det er tilfældet for mange andre danskere, rykket indendøre til børn og familie.

Det er i sandhed en anderledes påske i år for pastoratets præster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce