Annonce
Erhverv

Software-virksomhed fra Holstebro opkøbt: - For os er det det perfekte match

Aarhus-selskabet Scanvaegt har nu købt aktiemajoriteten i Accuratech. Fra venstre mod højre ses CEO Jan Elgaard og EVP Jan Deding fra Scanvaegt Systems samt CTO Benny Filtenborg og CEO Søren Schultz Jespersen fra Accuratech. Pressefoto
Aktiemajoriteten af Accuratech er blevet opkøbt af Scanvaegt Systems. Nupark-virksomheden fortsætter som datterselskab.

Holstebro: Det blev af virksomheden kaldt en milepæl, da softwarefirmaet Accuratech sidste år modtog selskabets hidtil største ordre. Der skulle udvikles softwareløsninger til to nye trawlere fra Royal Greenland. Ordren var den største i virksomhedens historie. Mindre rosenrødt blev billedet af virksomheden ikke, da virksomheden et par måneder senere kunne melde om en ottedobling af overskuddet i det regnskab, som virksomheden kunne præsentere den 30. juni sidste år.

Nu har Scanvaegt Systems, der har 220 ansatte - og med hovedsæde i Aarhus, fået øjnene op for Holstebro-virksomheden og har købt aktiemajoriteten i softwarefirmaet.

- De har en dyb indsigt og praktisk erfaring med vores fælles kunders værdikæde, som komplimenterer vores egne kompetencer og indsigt. Det er netop derfor, vi kan få den her synergi til at kunne give kunderne det, de har brug for, siger administrerende direktør i Scanvaegt, Jan Elgaard, til avisen.

Også for Accuratech er det et oplagt partnerskab:

- For os er det det perfekte match. De har hardwaren og forhandlernetværk i hele Europa. Og en af de ting, vi gerne ville - rent strategisk - var at brede vores forretning ud, siger Søren Schultz Jespersen, administrerende direktør i Accuratech, der nu bliver et datterselskab under Scanvaegt Systems.

Virksomheden fortsætter dog som hidtil - med samme ledelse og setup. Og så er der højst sandsynligt flere ansættelser på vej:

- Vi kommer snarest til at kigge på yderligere ansættelser, siger Søren Schultz Jespersen, og tilføjer, at der allerede på den på den korte bane vil blive ansat yderligere programmører i virksomheden, siger Søren Schultz Jespersen, og tilføjer, at det højst sandsynligt blive en mand eller to mere, virksomheden skal have fat i.

En styrkelse

Scanvaegt Systems producerer blandt andet vægte, etiketteringsløsninger og andet hardware, men har også en softwareafdeling.

- Men fremover bliver softwaren til fødevareindustrien så centreret omkring Accuratechs software, forklarer Søren Schultz Jespersen.

Han ser udelukkende det nye partnerskab som en styrkelse af virksomheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce