Holstebro

Sofaer og skilte kan blive sparet væk på supersygehus: - Vi er ude de steder, hvor det virkelig gør ondt

- Vi er ved at være så langt i projektet, at de andre muligheder, som vi tidligere har haft, dem har vi ikke længere, fordi der allerede er indgået aftaler med leverandører, siger sygehusdirektør Poul Michaelsen. Arkivfoto.
- Jo længere vi kommer i projektet, jo mindre bliver vores handlemuligheder, siger hospitalsdirektør.

Nordvestjylland: Pårørende til patienter på det kommende supersygehus i Gødstrup risikerer at skulle overnatte på en feltseng eller en madras på gulvet.

Det fremgår af det seneste besparelseskatalog, som regionen har fået fremlagt, hvor sofaer til de pårørende på sengestuerne står på listen over mulige besparelser.

- Det er vigtigt at understrege, at sofaerne stadigvæk er med i planerne. Det er kun, hvis vi får brug for at hente flere besparelser, at de kan komme i spil, siger sygehusdirektør Poul Michaelsen.

Men at undvære sofaerne vil komme til at gøre ondt, fremgår det af besparelseskataloget:

"Uden pårørende-sofa (som en pårørende selv kan redde op) skal personalet fremskaffe ekstra seng, madras eller feltseng til pårørende", hedder det, og det vil gå ud over kvaliteten, vurderer sygehuset selv.

"Ingen pårørendesofa kan betyde, at pårørende ikke kan overnatte, (det) strider mod ønsket om inddragelse af pårørende. Trygheden for patienten ved at have pårørende tæt på døgnet rundt fjernes."

Dertil vil der skulle bruges yderligere personale til overvågning af patienterne, hvis der ikke er plads til pårørende.

Ved at droppe sofaer til de pårørende på sengestuerne kan sygehuset hente fem millioner kroner, hvilket er en tredjedel af det nye sparekatalog.

- Vi er ved at være så langt i projektet, at de andre muligheder, som vi tidligere har haft, dem har vi ikke længere, fordi der allerede er indgået aftaler med leverandører. Jo længere vi kommer i projektet, jo mindre bliver vores handlemuligheder, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

- Vi er ude de steder, hvor det virkelig gør ondt. Derfor håber vi heller ikke, at det bliver nødvendigt at droppe sofaerne. Men der er et krav om, at vi skal have et sparekatalog, så vi er klar til at imødegå eventuelle økonomiske problemer, siger sygehusdirektøren.

Skiltene også i fare

Ud over sofaerne er de automatiske sengevaskere også på risikolisten for at blive strøget.

Det vil betyde, at personalet fortsat vil skulle bruge tid på at vaske og tørre benyttede senge til patienterne.

Den sidste store post i sparekataloget er skiltningen på sygehuset.

Det kan blive nødvendigt at reducere i antallet af skilte, der skal gelejde patienter, personale og pårørende rundt på det nye supersygehus for en samlet pris på 3,6 millioner kroner.

- Der er ingen besparelser, som vi er glade for. Heller ikke på skilte, hvis det skulle blive nødvendigt. Men de 3,6 millioner kroner er ud af et samlet budget til skiltning på omkring 15 millioner kroner, så der vil komme til at være skiltning. Men som med sofaerne, så håber vi ikke, at det bliver nødvendigt at høste besparelserne, siger Poul Michaelsen.

Vil finde pengene

Næstformand i regionens Hospitalsudvalg, Ib Bjerregaard (V), vil ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at realisere besparelseskataloget.

Men han tør næsten garantere, at der alligevel vil komme skilte, sengevaskere og sofaer:

- Det er der bred enighed om i udvalget. Bliver pengene i sparekataloget udløst, hvad de godt kan risikere at blive, så vil vi finde dem i budgetforhandlingerne, siger Ib Bjerregaard.

- Det samme gælder penge til tv på stuerne med mere. Vi skal have et ordentligt sygehus, siger Bjerregaard.

Sygehuset forventes at være færdigt og klar til brug i efteråret 2020.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

58-årige Frank går Danmark rundt: - Man kan jo sige, at jeg har gået 1100 kilometer for at stemme i Holstebro

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Gammel tyrestation: Stor interesse for nyt boligområde

112

Opråb til de unge: 10.000 kroner til et godt projekt

Erhverv

Efterspørgslen på genbrugs-plast eksploderet på Færch

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

De pynter ikke, de har tvivlsom effekt, og de er lavet af miljøskadelig plastik - Lars Stampe har ny idé til valgplakater

Kultur

Se billederne: Onsdagskoncerter indledt med Beatles og Quinee

Annonce