Erhverv

Socialdemokratiet vil også lukke motorvejshuller

Socialdemokraternes Annette Lind føler sig sikker på, at en ny rød-regering vil prioritere at lukke motorvejshullet ved Herning. Foto: Olafur Gestasson/Scanpix
Folketingsmedlem Annette Lind (S) er ikke i tvivl om, at en ny rød-regering også vil prioritere at lukke motorvejshullet ved Herning.

Holstebro: Både rød og blå blok har i mange måneder været klar over, at lukningen af motorvejshullerne ved Herning bliver et stort og tilbagevendende valgtema i Nordvestjylland.

Onsdag fremlagde VLAK-regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti en aftale, hvor de forsikrer, at begge motorvejshuller rundt om Herning vil blive lukket, og anlægsarbejdet vil gå i gang i 2023, hvis de fastholder regeringsmagten. Prisen er godt 500 millioner kroner.

Tidligere på året fremlagde Socialdemokratiet en liste med en stribe store infrastrukturprojekter, som partiet ønsker gennemført i de næste ti år.

Folketingsmedlem Annette Lind (S), der er valgt i Holstebro-kredsen, bakker op om regeringens vejprojekter i Midt- og Vestjylland. Hun beklager, at regeringen ikke har søgt det brede samarbejde fra starten.

- Lukningen af motorvejshullet ved Herning er også på vores liste, så på det punkt er vi helt enige med regeringen. Jeg er helt sikker på, at en ny socialdemokratisk regering også vil prioritere at færdiggøre motorvejen til Holstebro. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at presse på. Jeg ser også gerne, at arbejdet begynder før 2023, siger Annette Lind.

Små penge

Hun frygter ikke, at de midt- og vestjyske ønsker vil blive ofret, når Socialdemokratiet i sidste ende skal vælge mellem de mange vej- og togprojekter rundt omkring i landet.

- I den store sammenhæng er det jo håndører. Der er ikke tale om et nyt projekt. Men det handler om at færdiggøre en motorvej, hvor sikkerheden er i højsædet. Jeg er sikker på, at det nok skal blive til noget, siger Annette Lind, der først og fremmest prioriterer, at rute 18, der går øst om Herning, bliver lukket først. Det er det længste og dyreste stykke.

Annette Lind, der også er opstillet i Ringkøbing-kredsen, er ligeledes helt enig i, at vejen mellem Herning og Ringkøbing bliver opgraderet til en 2-1-vej.

- Det kan vi også uden videre støtte, siger det lokale folketingsmedlem.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce