Annonce
Erhverv

Socialdemokratiet vil også lukke motorvejshuller

Socialdemokraternes Annette Lind føler sig sikker på, at en ny rød-regering vil prioritere at lukke motorvejshullet ved Herning. Foto: Olafur Gestasson/Scanpix
Folketingsmedlem Annette Lind (S) er ikke i tvivl om, at en ny rød-regering også vil prioritere at lukke motorvejshullet ved Herning.
Annonce

Holstebro: Både rød og blå blok har i mange måneder været klar over, at lukningen af motorvejshullerne ved Herning bliver et stort og tilbagevendende valgtema i Nordvestjylland.

Onsdag fremlagde VLAK-regeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti en aftale, hvor de forsikrer, at begge motorvejshuller rundt om Herning vil blive lukket, og anlægsarbejdet vil gå i gang i 2023, hvis de fastholder regeringsmagten. Prisen er godt 500 millioner kroner.

Tidligere på året fremlagde Socialdemokratiet en liste med en stribe store infrastrukturprojekter, som partiet ønsker gennemført i de næste ti år.

Folketingsmedlem Annette Lind (S), der er valgt i Holstebro-kredsen, bakker op om regeringens vejprojekter i Midt- og Vestjylland. Hun beklager, at regeringen ikke har søgt det brede samarbejde fra starten.

- Lukningen af motorvejshullet ved Herning er også på vores liste, så på det punkt er vi helt enige med regeringen. Jeg er helt sikker på, at en ny socialdemokratisk regering også vil prioritere at færdiggøre motorvejen til Holstebro. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at presse på. Jeg ser også gerne, at arbejdet begynder før 2023, siger Annette Lind.

Annonce

Små penge

Hun frygter ikke, at de midt- og vestjyske ønsker vil blive ofret, når Socialdemokratiet i sidste ende skal vælge mellem de mange vej- og togprojekter rundt omkring i landet.

- I den store sammenhæng er det jo håndører. Der er ikke tale om et nyt projekt. Men det handler om at færdiggøre en motorvej, hvor sikkerheden er i højsædet. Jeg er sikker på, at det nok skal blive til noget, siger Annette Lind, der først og fremmest prioriterer, at rute 18, der går øst om Herning, bliver lukket først. Det er det længste og dyreste stykke.

Annette Lind, der også er opstillet i Ringkøbing-kredsen, er ligeledes helt enig i, at vejen mellem Herning og Ringkøbing bliver opgraderet til en 2-1-vej.

- Det kan vi også uden videre støtte, siger det lokale folketingsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Coronavirus

Live: Vladimir Putins datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19, siger han

Annonce