Annonce
Kultur

Sneglehuset nyt skridt mod færdig renovering før jubilæet næste år

Jens Skou og forpagter Ken Koustrup efter færdigt malerarbejde, hvor man ser havguden Neptun og de to havfruer. Pressefoto.
Sneglehuset fylder 70 år næste år, og forpagterne håber at blive færdige med en renovering inden da

Thyborøn: I 2022 har Sneglehuset i Thyborøn 70 års jubilæum, og inden den tid skal turistattraktionen friskes op.

Nu er man netop færdig med at renovere det vestvendte gavlmaleri, hvor man ser havguden Neptun og hans to havfruer.

- Det er dejligt at se Alfreds værk mod vest få liv igen. Den var blevet lidt mat at se på, men hold da op, hvor den stråler flot med farver på. Nu kan man for alvor se, at Alfred bare var en helt vild dygtig kunstner, fortæller Hanne Mette Kirkedal, forpagter af Sneglehuset.

AnnonceNu kan man for alvor se, at Alfred bare var en helt vild dygtig kunstner

Hanne Mette Kirkedal, forpagterMen der er et stykke vej igen, før Sneglehuset for alvor er tilbage i topform. Men forpagterparret Hanne Mette Kirkedal og Ken Koustrup håber, at de når det, inden det unikke hus fejrer en stor rund fødselsdag næste år. Familien Pedersen flyttede nemlig ind i sneglehuset i 1952, efter at Alfred havde bygget på det siden sommeren 1949.

-Nu byggede Alfred jo Sneglehuset kun 150 meter fra Vesterhavet, og med den placering bliver vi nok aldrig færdige med at vedligeholde huset. Men vi satser på, at Sneglehuset igen fremstår velholdt til det kommende jubilæum. Det, at Sneglehuset stadig står efter snart 70 år i strid vestenvind, er en bedrift i sig selv, og noget der virkelig er værd at fejre, siger  Ken Koustrup.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce