Annonce
Holstebro

Grillplads, gynger og sti: Snart kommer der nyt parkområde ved Slagteriet

Der kommer snart gang i anlæggelsen af et nyt parkområde på grunden ved Slagteriet, der har ses ved en ølfestival sidste sidste år. Foto: Kristian Andersen
De første huse står snart færdige, og snart går kommunen igang med at anlægge park, opholdspladser og sti op gennem området.

HOLSTEBRO: Området "Slagteriet" er fortsat domineret af tomme arealer og ubebyggede grunde, selvom de første 28 første byhuse snart står færdige.

Men nu går kommunen i gang med at færdiggøre den sydlige del, og til det er der afsat 11 millioner kroner.

Længst mod øst og nærmest jernbanen kommer "baneparken", og samtidig bliver der en sti fra centrum og op gennem området.

Her kommer en beplantning med store buske og opstammede træer, men også grillpalds og gynger. Parken skal både være for borgere i nærområdet og for byen generel men også til brug i forbindelse med aktiviteter på slagteriet. På længere sigt skal stien fortsætte op forbi de gamle slagteribygninger til Via College nord for området.

- Det bliver rigtig godt at komme igang med at færdiggøre arealer ved Slagteriet. Vi har nu den færdige udformning for den sydlige del, siger Klaus Flæng.

Desuden er der i området afsat plads til et forareal en eventuel gangbro fra parken over skinnerne til perronerne og til banegården.

Der vil også komme et areal til streetaktiviteter og kulturevents nær slagteriet - og hvorfra der skal være niveaufri adgang til bygningens stueetage og en trappe til første sal.

Arbejdet forventes påbegyndt i oktober, men størstedelen - nemlig 8,2 millioner kroner - vil først blive brugt i 2020.

Kommunen har foreløbig solgt grunde til de 28 første byhuse i området, men der er pladser til flere både byhuse og blokke med lejligheder og studieboliger. Det er indtægter fra grundsalg, som skal finansiere stier, park og den øvrige færdiggørelse af området.

Annonce
Til oktober går kommunen i gang med at anlægge bypark og stier i den sydlige del af slagterigrunden. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce