Holstebro

Grillplads, gynger og sti: Snart kommer der nyt parkområde ved Slagteriet

Der kommer snart gang i anlæggelsen af et nyt parkområde på grunden ved Slagteriet, der har ses ved en ølfestival sidste sidste år. Foto: Kristian Andersen
De første huse står snart færdige, og snart går kommunen igang med at anlægge park, opholdspladser og sti op gennem området.

HOLSTEBRO: Området "Slagteriet" er fortsat domineret af tomme arealer og ubebyggede grunde, selvom de første 28 første byhuse snart står færdige.

Men nu går kommunen i gang med at færdiggøre den sydlige del, og til det er der afsat 11 millioner kroner.

Længst mod øst og nærmest jernbanen kommer "baneparken", og samtidig bliver der en sti fra centrum og op gennem området.

Her kommer en beplantning med store buske og opstammede træer, men også grillpalds og gynger. Parken skal både være for borgere i nærområdet og for byen generel men også til brug i forbindelse med aktiviteter på slagteriet. På længere sigt skal stien fortsætte op forbi de gamle slagteribygninger til Via College nord for området.

- Det bliver rigtig godt at komme igang med at færdiggøre arealer ved Slagteriet. Vi har nu den færdige udformning for den sydlige del, siger Klaus Flæng.

Desuden er der i området afsat plads til et forareal en eventuel gangbro fra parken over skinnerne til perronerne og til banegården.

Der vil også komme et areal til streetaktiviteter og kulturevents nær slagteriet - og hvorfra der skal være niveaufri adgang til bygningens stueetage og en trappe til første sal.

Arbejdet forventes påbegyndt i oktober, men størstedelen - nemlig 8,2 millioner kroner - vil først blive brugt i 2020.

Kommunen har foreløbig solgt grunde til de 28 første byhuse i området, men der er pladser til flere både byhuse og blokke med lejligheder og studieboliger. Det er indtægter fra grundsalg, som skal finansiere stier, park og den øvrige færdiggørelse af området.

Til oktober går kommunen i gang med at anlægge bypark og stier i den sydlige del af slagterigrunden. Ill.: Holstebro Kommune
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce