Annonce
Struer

Snart kan du klæbe Fueli til dit tankdæksel

Iværksætter og idemand bag Fueli, Thomas Højland Gadegaard, er nu så langt med sit produkt, at han regner med at Fueli kan købes i julehandelen i år. Foto: Andres Trærup
Lokal iværksætter er kommet langt med chip, der skal forhindre dyr fejltagelse ved tankstanderen - sigter på at kunne sælge sin opfindelse i julehandelen
Annonce

Struer: Mange har prøvet det. Og der undlod jeg behændigt et "af os" i den sætning.

For især for en mand, der betragter sig som på hjemmebane ved tankstanderen, så føles det nærmest som en blotlægning af manglende evner, hvis man har fyldt tanken på sin dieselbil med benzin.

Men bare rolig. Du er altså ikke alene. Det sker hver dag. Mange gange - og over hele landet.

Måske skulle man sige "endnu". For står det til 35-årige Thomas Højland Gadegaard fra Struer, så kan du til jul købe chippen Fueli, placere dens klæbende bagside på indersiden af tankdækslet og være sikker på, at den fejltagelse er et overstået kapitel.

Annonce

Pilotprojekt i Struer

For efter at have arbejdet med udviklingen og designet af Fueli, er han nu snublende nær en aftale, der vil skyde et pilotprojekt i gang.

Her er Struers tre tankstationer med som de første i landet.

- Testen i Struer er næsten på plads og vil gøre Struer til den første by, som er sikret mod fejltankning. De endelige aftale og udvikling af Fueli, er det eneste, der mangler, siger Thomas Højland Gadegaard.

Annonce

- Vi er med

Den 35-årige elektriker og autoriseret elinstallatør har også et potentielt samarbejde med leasingselskabet ALD Automotive, som er meget interesseret i Fueli og ønsker at teste chippen på en del af selskabets leasingflåde.

- Det er relativt simpelt. Hvis der er et kundebehov, og det er der alt andet lige med de regninger, som kunderne betaler for disse fejltankninger, så er der et markedet for os at adressere. Vores berettigelse er at være den bedste sparingspartner til vores kunder i forhold til alt, der omhandler deres flåde eller mobilitet generelt. Hvis dette kan være endnu en lille ting, hvor vi kan spare vores kunderne penge, så er vi selvfølgelig med, siger Product Manager Anders Hansen fra ALD Automotive.

Annonce

Lokalt, lokalt, lokalt

Den lokale erhvervsmand og Business Angel, Jan Bendix, har fungeret som mentor for den lokale iværksætter helt fra starten af projektet med Fueli. Han er nu også investor.

- Det var naturligt for os begge at gå skridtet videre, siger Thomas Højland Gadegaard.

80 procent af arbejdet med at udvikle, designe og programmere Fueli er foregået i en radius inden for 10 kilometer af Struer. En bevidst strategi, siger Thomas Højland Gadegaard.

Fra kontoret i BusinessPark Struer kan han også se over til producenten af chippen, Printtronic Struer A/S, ovre på den anden side af vejen.

Annonce

Lys og lyd

Fueli, der kommer til at koste 399 kroner i vejledende udsalgspris, er en chip med batteri, der har en levetid på miminum fem år. Fueli fylder ikke meget mere end skruelåget på en sodavand og fastgøres på indersiden af tankdækslet.

Er man ved at begå kardinalfejlen, så vil Fuelie blinke og udsende en hørbar alarm, der advarer mod det, der kan blive en særdeles bekostelig affære.

Det anslås at det i gennemsnit koster mellem 15.000 kroner og 75.000 kroner at få repareret en moderne dieselmotor, der har haft sendt benzin igennem systemet. Mange bilister tror, at deres forsikring dækker, men de tager desværre fejl.


Jeg glæder mig meget til at komme ud og sælge mit produkt. Det vil være forkert at kalde mig den fødte sælger, men omvendt så kan ingen være i tvivl om at jeg er en ildsjæl, der brænder for det her produkt. Eller at produktet løser et bekosteligt problem for mange uheldige bilister.

Thomas Højland Gadegaard, iværksætter og opfinder af Fuelie, Struer


Fuelie er også udviklet til at slå alarm, hvis en tankning varer længere end tre minutter.

- Olieselskaberne har faktisk et ganske omfattende problem med bilister, der sætter tankpistolen til hullet, aktiverer hanen og så går ind for at handle eller betale. I distraktion glemmer de enten at tage pistolen ud eller at lukke tankdækslet. Det undgår du med Fueli, der fortæller dig, at du ikke er helt færdig til at køre endnu, siger Thomas Højland Gadegaard.

Annonce

Skal brænde igennem

Med øjnene stift rettet på julehandelen 2020, så glæder Thomas Højland Gadegaard sig til at kunne kaste sig over næste fase af livet med Fueli.

- Jeg glæder mig meget til at komme ud og sælge mit produkt. Det vil være forkert at kalde mig den fødte sælger, men omvendt så kan ingen være i tvivl om, at jeg er en ildsjæl, der brænder for det her produkt. Eller at produktet løser et bekosteligt problem for mange uheldige bilister, siger Thomas Højland Gadegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce