Annonce
Holstebro

Snart kan du gå på vandet: Virksomhed giver bro i gave til kommunen

Gangbroen kommer til at indgå "som et visionselement i den helhedsplan for Holstebro Lystanlæg, som blev vedtaget i 2018," skriver kommunen. Den kommer til at tage sit udspring fra den side af søen, som ligger nærmest på sygehuset. Foto: Johan Gadegaard.
Kaj Bech A/S vil kvit og frit give en gangbro til Holstebro Lystanlæg i forbindelse med dets 200 års jubilæum.

Holstebro: Prisen er endnu ukendt. Den præcise udformning ligeså.

Der er dog givet grønt lys. Og derfor kommer der en "boardwalk" - en gangbro - over vandet i Møllesøen i Holstebro Lystanlæg.

Økonomiudvalget takkede på det seneste møde "ja, tak" til en gave fra Kaj Bech A/S, som virksomheden vil give i anledningen af anlæggets 200 års jubilæum i 2023.

Annonce

- Vi har jo selv folk, der arbejder i Lystanlægget hver dag, og vi vil gerne give en gave tilbage på den baggrund. En bro som den her vil være en passende gave, siger direktør hos Kaj Bech A/S, Anders Bech.

Han forklarer, at den præcise udformning endnu ikke er endeligt skitseret. Men gangbroen skal tage sit udspring i den østlige del, nær den lille ø, som ligger i Møllesøen.


Gaven er jo ikke til byrådet, men borgerne. Den kommer derfor mange til gode, og vi glæder os til at se, hvad det bliver til.

Torben Gudiksen (R), næstformand, økonomiudvalget, Holstebro Kommune.


- Det bliver noget med en boardwalk, man kan gå ud på. Vi skal derfor have banket nogle pæle ned, og broen bliver med gelænder. Man kan så sidde eller stå og kigge på ænderne, søen og hele Lystanlægget, forklarer Anders Bech.

Goodwill og ikke andet

Næstformand i økonomiudvalget, Torben Gudiksen (R), vil gerne vedgå - ud over at han er glad for Kaj Bech A/S' gestus - at udvalget oftest uddeler "gaver" og sjældent modtager noget.

- Så gaver som denne må gerne komme noget oftere, ler han, før han tilføjer:

- Gaven er jo ikke til byrådet, men borgerne. Den kommer derfor mange til gode, og vi glæder os til at se, hvad det bliver til.

En af grundene til, at gaven har været dagsordenen, er moms.

"Sagen har været forelagt Økonomi, som oplyser, at en sådan gave ikke vil udløse krav om indbetaling af gavemoms," står der i sagsfremstillingen.

Kaj Bech A/S har allerede erfaring med at lave træbroer i våde naturområder såsom Storå eller Skjern Å. I mere end 20 år har virksomheden desuden været kommunens hovedentreprenør og haft opgaven med at drifte Lystanlægget.

Kunne gaven derfor ikke ses som en fedten i bestræbelsen på at vinde en fordel?

- Gaven giver da goodwill; det vil jeg gerne indrømme. Men det har intet at gøre med, om vi vælger Kaj Bech A/S eller ej, eftersom der er tale om en offentlig licitation, hvor der vurderes, hvad der er bedst og billigst - i fem år ad gangen, siger Torben Gudiksen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce