Annonce
Struer

Snarrådigt brudepar lavede nyt bryllup i løbet af 12 timer

Indehaver af Humlum Kjoleforretning, Marianne Bredal, ses her i gang med de sidste detaljer, inden brudekjolen kunne bruges om få timer - en uge "før tid". Privatfoto
Hvad gør man, når statsministeren aflyser det bryllup, man havde planlagt? Ærgrer sig? Næh. Et brudepar i Hjerm stablede da bare et nyt bryllup på benene, som holdt sig inden for tidsgrænsen.
Annonce

Hjerm: Hvorvidt bruden var forpustet, melder historien ikke noget om.

Men sandsynligheden taler for, at pulsen var høj.

Hun - og hendes kommende mand - var ude i noget, der kunne ligne "mission impossible", da hun fredag aften kontaktede Marianne Bredal.

Hos indehaveren af Humlum Kjoleforretning havde bruden købt sin brudekjole. Til sit bryllup næste lørdag, den 31. oktober.

Men så ville statsminister Mette Frederiksen pludselig blande sig. Forsamlingsforbuddet på ti personer blev fredag aften klokken 18.30 meldt ud, gældende fra i næste uge, og frem for at tude over et udsat bryllup, handlede brudeparret.


Jeg stod ved køkkenbordet og syede det sidste færdigt og lavede indsnit og oplægninger. Jeg synes simpelthen, brudeparret er så megasejt. De tog bare det hele i stiv arm.

Marianne Bredal, indehaver, Humlum Kjoleforretning.


- De ville rykke brylluppet en uge frem, så nu havde de 12 timer til at få sat det op i, forklarer Marianne Bredal om telefonopkaldet.

Hun meldte sig hurtigt klar til at opfylde sin rolle for at få hastebrylluppet til at lykkes.

Men Marianne Bredal sad i Vejrum. Brylluppet skulle være i Hjerm, udstyr til at færdiggøre kjolen lå i Hulum, og selve kjolen - den var i Holstebro. Tre medarbejdere hos Humlum Kjoleforretning har været berørt af corona, så Marianne Bredal har skullet hente ny hjælp i en skrædder fra Holstebro, som torsdag tog den omtalte kjole hjem for at færdiggøre den.

Annonce

Heldig pattegris

Da Marianne Bredal omsider nåede Hjerm, var klokken omkring 22 fredag aften, og til hendes overraskelse var der allerede pyntet og dækket op til gæsterne. Ud af 43 inviterede gæster kunne de 35 komme med kort varsel.

- Jeg stod ved køkkenbordet og syede det sidste færdigt og lavede indsnit og oplægninger. Jeg synes simpelthen, brudeparret er så megasejt. De tog bare det hele i stiv arm, roser Marianne Bredal.

Det samme gælder tilsyneladende præsten, som klokken 11 har stået klar i Hjerm - en uge tidligere end planlagt og på et andet tidspunkt på dagen.

- De fik travlt med at skaffe sandwiches, så gæster ikke skulle blive slutne. Det lykkedes dem vist aldrig at få fat i en fotograf, men den del klarede de nok på anden vis, forklarer Marianne Bredal.

Og det var slet ikke alt, før der kunne siges et par "ja'er" og holdes en fest.

- Der skulle samtidig være barnedåb, og her var dåbskjolen heller ikke 100 procent færdig, så der var endnu én, som skulle sættes i sving. De fortalte, at de skulle have helstegt pattegris til brylluppet, og det undrede mig, for den skal have nogle dage til at tø op i. Men det var så heldigt, at leverandøren af maden havde fået et afbud på lige præcis en helstegt pattegris. Det var simpelthen det hele, der gik op i en højere enhed, siger Marianne Bredal, der var hjemme igen ved midnatstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce