Annonce
Struer

Smittetryk: Indfører restriktioner for besøg

Der er indført restriktioner på besøg til beboerne på Nordstjernen (foto) i Struer og Fonden Boligtilbuddet Hvidbjerghus på Thyholm. Arkivfoto: Morten Stricker
Statens Serum Institut har registreret det højeste daglige tal for nye smittede i Struer Kommune i godt fire måneder.

Struer: Tidligere på ugen udtrykte formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, "begyndede bekymring" efter at antallet af smittede igen var på vej op efter at konstant lave tal stort set siden årsskiftet.

Tirsdag i denne uge blev der konstateret det højeste antal nye smittede på en enkelt dag siden 30. december i fjor. Mere præcist syv smittede.

Siden tirsdagsdøgnet har det daglige tal for nye smittede i kommunen fortsat været blandt de højeste i godt fire måneder. Torsdag nåede incidenstallet for Gimsing Sogn op på 371.

Annonce

Styrelsen for Patientsikkerhed har i lyset af smittetrykket påbudt kommunen at indføre restriktioner for besøg på for Fonden Botilbuddet Hvidbjerghus på Thyholm og det specialiserede døgn- og aflastningstilbud til børn og unge Nordstjernen i Struer. Restriktionerne blev indført torsdag 6. maj.

Restriktionerne gælder frem til den 3. juni, eller når incidenstallet er på 50 eller derunder i syv dage i træk. Incidenstallet er i øjeblikket over 100.

Restriktionerne betyder, at besøg i den del af boligen, som beboeren selv råder over, kan ske i en kritisk situation eller af højst tre faste, nære pårørende, dog højst to ad gangen.

Alle andre besøg skal foregå udendørs.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce