Annonce
Struer

Smittetryk driller: Tilbage i orange og i top 20

Med 30 nysmittede på en uge er Struer Kommune nu i top 20 over smittetryk i landets kommuner. Særligt i Gimsing Sogn driller smitten. Her blev 11 borgere konstateret smittet i uge 18. Arkivfoto: Lone Hammer Sørensen
Struer Kommune har skiftet farve til alvorlig orange på det digitale smittekort og har nu det 17. højeste smittetryk i landet - tæt på 3800 borgere kan nu kalde sig færdigvaccinerede.

Struer: Uge 18 2021 blev ugen, hvor covid-19 virus igen for alvor poppede op som tal i de lokale statistikker for antallet af smittede med covid-19.

Det sker i kølvandet på en stadig større genåbning af samfundet, og smittetrykket er nu steget til et niveau, der gør, at Struer Kommune er tilbage i top 20 blandt landets kommuner målt på smittetryk.

Søndag mere præcist plads nummer 17 med et incidenstal på 142,9. Den seneste uge er der konstateret 30 nysmittede i kommunen, og smitten har særligt fat i borgere i Gimsing Sogn. I den seneste uge er der konstateret 11 smittede i sognet, der således står for en tredjedel af alle smittede i kommunen.

Annonce

Udviklingen i smittetrykket fik i sidste uge formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, til at kalde udviklingen "begyndende bekymrende".

Mange vaccineres

Jesper Thyrring Møller opfordrer borgerne til at bruge muligheden for at blive testet i et af de i alt tre testcentre i kommunen.

Sideløbende med, at der er omfattende muligheder for at blive testet, så kører vaccinationsprogrammet videre på fuld fart. Her kan Struer Kommune bryste sig af en 16. plads på listen over, hvor langt landets kommuner er med at vaccinere de borgere, der har taget imod tilbuddet om vaccination.

Næsten hver tredje borger (30,8 procent) har fået første stik, og det er talt i personer 6419. Tæt på hver femte borger (18,2 procent) kan kalde sig færdigvaccinerede. En status, som 3795 borgere kan fremvise i deres coronapas.

Mens trykket er stigende i Struer, er der endnu mere fart på smitten i Holstebro. Kommunen har i øjeblikket landets næsthøjeste smittetryk, og er tæt på den grænse, der ifølge sundhedsmyndighederne udløser en automatisk lukning af blandt andet skoler og store dele af erhvervslivet.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce