Annonce
Sport

Smitten breder sig til endnu en Lemvig-spiller: Det var lige netop det, vi havde frygtet

Mark Nikolajsen var den første i Lemvig-Thyborøn Håndbolds trup, der blev testet positiv for corona. Nicolai Pugholm blev torsdag den anden og fredag kan endnu flere følge, når resultaterne af holdets coronatest onsdag aften er klar. Foto: Morten Stricker
Lemvig-Thyborøn Håndbolds Nicolai Pugholm har torsdag fået konstateret at være coronasmittet ligesom holdkammeraten Mark Nikolajsen. Det var netop derfor, både vi og Kolding ville have haft onsdagens kamp udskudt, siger direktør.
Annonce

Lemvig: Smitten breder sig i Lemvig-Thyborøn Håndbolds trup, der onsdag måtte stille op til hjemmekampen mod KIF Kolding uden playmaker Mark Nikolajsen, der tidligere på dagen var blevet konstateret positiv for covid-19.

Torsdag morgen havde forsvarsspilleren Nicolai Pugholm dog også symptomer på corona og en quicktest har bekræftet, at også han er blevet smittet med virussen. Begge spillere var blevet testet mandag og havde tirsdag fået negative svar tilbage, hvilket kan lade sig gøre, fordi der sagtens kan gå flere dage inden smitten kan påvises ved test.

Og dermed står man nu i det skrækscenarie, man på forhånd havde frygtet op til kampen, hvor både Lemvig-Thyborøn Håndbold og KIF Kolding forsøgte at få lov til at udsætte kampen, men fik nej fra Dansk Håndboldforbund.

- Det var lige netop den situation, vi havde frygtet at komme til at stå i, og det er ikke engang sikkert, at de to spillere er de eneste. Det ved vi formentlig først i løbet af fredag, når vi får svar på de test, der blev taget onsdag aften efter kampen, forklarer Flemming Nielsen, der er direktør i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Annonce

Kolding orienteret

Nicolai Pugholm spillede det meste af onsdagens kamp i midten af hjemmeholdets forsvar med masser af fysiske dueller, hvor han kan have smittet Kolding-spillerne.

- Med det samme vi fik Nikolajs resultat tog vi kontakt til Kolding og orienterede dem om situationen, ligesom vi har sendt alle vores egne spillere i selvisolation, indtil vi får deres testsvar, forklarer Flemming Nielsen.

Også Kolding har efterfølgende valgt at isolere deres spillere, selvom man ikke ved, om nogen her har samlet smitten op.

Både LTH og Kolding har kampfri i weekenden og derfor havde det ikke været noget logistisk problem at have skubbet onsdagens kamp et par dage frem, indtil man havde et bedre overblik. Men det fik man som sagt ikke lov til.

- Kampen skulle bare være rykket til søndag, så havde vi haft et bedre overblik, og klubberne var sådan set enige og havde allerede fundet et nyt kamptidspunkt, siger Flemming Nielsen.

Annonce

Startede på Fyn

Smittekæden forventes at være startet hos GOG, som Lemvig spillede mod lørdag.

Inden den kamp havde målmand Søren Haagen fået symptomer på smitte og blev testet positiv. Det samme blev fløjspilleren Kasper Kildelund, der sidder overfor Haagen i GOG-bussen, når ligaholdet kører rundt i landet.

De to måtte derfor blive hjemme, da GOG i weekenden dragede til Nordvestjylland, men med var yderligere seks spillere samt cheftræner Nicolej Krickau, der efterfølgende er blevet testet positive. Heriblandt et par af de forsvarsspillere, der flere gange i kampen stod direkte overfor Lemvigs Mark Nikolajsen.

Om smittekæden så stopper her er for tidligt at sige. Både nu sygemeldte Nicolai Pugholm og eventuelt andre symptomfri, men smittede LTH'ere, kan have smittet Kolding-spillere i onsdagens kamp.

Også TTH Holstebro og Fredericia HK, risikerer at blive trukket med ind i smittekæden. Mandag havde Lemvig-Thyborøn og TTH Holstebro holdenes ugentlige fællestræning, inklusiv både Nikolajsen og Pugholm. Dermed er der en risiko for at smitten også kan være at finde i TTH-truppen, som for at gøre ondt værre spillede mod Fredericia onsdag aften.

For en god ordens skyld skal det siges, at det ikke har kunne bevises, at en eller flere af førnævnte er blevet smittet på anden hvis, omend billedet efterhånden taler et ret tydeligt sprog.


Kampen skulle bare være rykket til søndag, så havde vi haft et bedre overblik, og klubberne var sådan set enige og havde allerede fundet et nyt kamptidspunkt.

Flemming Nielsen, direktør i Lemvig-Thyborøn Håndbold.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce