Annonce
Vinderup

Smitte på Sevel Slagteri - syv smittet

Sevel Slagteri er blevet ramt af smitte med covid-19. Arkivfoto: Jens Bach
Der er udbrudt smitte på Sevel Slagteri, oplyser daglig leder Niels Iversen.
Annonce

Sevel: Corona-smitten har bredt sig på Sevel Slagteri, hvor nu i alt syv medarbejdere er blevet smittet med pandemien.

- Vi ved kun, at den første, der blev smittet, er blevet det af en ven i sin fritid. Om han er smittekilde til de øvrige, ved vi ikke, siger leder og ansvarlig for soslagtning, Niels Iversen.


Føler en medarbejder sig syg, skal man blive væk fra virksomheden - man må ikke komme ind på virksomheden - og man skal lade sig teste samme dag.

NIels Iversen, leder på Sevel Slagteri.


Den første medarbejder blev fundet smittet for et par uger siden.

Alle medarbejdere blev herefter instrueret i at holde sig hjemme - såfremt, der var symptomer, og har først fået lov til at komme tilbage på arbejde efter negative tests.

- Føler en medarbejder sig syg, skal man blive væk fra virksomheden - man må ikke komme ind på virksomheden - og man skal lade sig teste samme dag, siger han og fortsætter om virksomhedens indsats:

- Vi har også spurgt, om vi kunne få en testbil herud, men det kan åbenbart ikke lade sig gøre, når virksomheden ikke har flere end de 30 medarbejdere, vi har, siger Niels Iversen.

Annonce

Yderligere krav

For at beskytte sig yderligere har virksomheden nu indført mundbind på produktionsgulvet, i den forstand at medarbejdere, der går til og fra arbejdsopgaver, skal bære mundbind. Men står man "stille" ved slagterlinjen, er mundbind ikke påbudt.

- Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at vi ikke har styr på det. Men igen; med det smittetryk, der er i samfundet i dag, kan vi jo risikere, at der kommer flere smittede over tid. Det har jeg dog ikke kendskab til, at det vil gøre nu her, siger Niels Iversen.

Annonce

Samme niveau

Siden februar har produktionen med slagtningen af 2300 søer om ugen kørt ufortrødent.

Og det samme niveau opretholder man da også nu - hvor fire er tilbage på job, og tre fortsat mangler at komme tilbage på arbejde. Igennem flere af de seneste ugers produktionsdage har man måttet undvære op til fem medarbejdere.

- Men vi har holdt produktionen fuldt kørende, så jo - der har været lidt overarbejde, og lidt med at vi har hjulpet hinanden igennem det, siger Iversen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce