Annonce
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen har nu konstateret smitte med Covid-19 i to prøver fra minkfarm på Thyholm. Arkivfoto: Morten Stricker
Fødevarestyrelsen har konstateret smitte med Covid-19 i to prøver fra minkfarm ved Lyngs.

Thyholm: Udbredelsen af smitte med Covid-19 på de danske minkfarme har nu også ramt en minkfarm på Thyholm.

Mandag blev Niels Lyngs, som driver minkfarmen Lyngs I/S på Torpvej ved Lyngs, ringet op af en repræsentant for Fødevarestyrelsen.

- Jeg fik at vide, at der var to positive test, men aner ikke, hvad der kommer til at ske, fortæller han efter at have fået de foreløbige resultater af de prøver, Fødevarestyrelsen har udtaget fra de cirka 3500 tæver, han har på farmen.

- Da jeg blev ringet op, forsøgte jeg at lidt mere at vide om, hvordan Fødevarestyrelsen vil gribe det an. Men uden at kunne får svar, fortæller han.

- Jeg fik besked om, at vi var under mistanke, da min søn, som går på Thyholm Skole , blev testet positiv for Covid-19, fortæller Niels Lyngs.


Jeg fik besked om, at vi var under mistanke, da min søn, som går på Thyholm Skole , blev testet positiv for Covid-19.

Niels Lyngs, minkavler


Prøverne blev udtaget, og mandag fik han besked.

Men, hvad der videre kommer til at ske, står stadigvæk hen i det uvisse.

- Jeg er slet ikke opdateret, konstaterer Niels Lyngs.

Niels Lyngs står dermed i den samme situation som så mange andre i branchen.

Annonce

Lige på grænsen

- Det er bare slet ikke godt nok, mener Lene Houe (V), som er byrådsmedlem i Struer Kommune og gift med Mads Houe, som driver minkfarm med en besætning på cirka 7500 dyr på Jegindø.

- Vi bor cirka en halv kilometer uden for grænsen på de 7,8 kilometer fra Lyngs I/S, så det får ikke umiddelbart konsekvenser for os selv. Men der er i hvert fald fire andre minkfarme, inden for den grænse, der er fastsat, fortæller hun.

- Vi får bare alt for lidt information. Vi har tæt kontakt med en af de første minkfarme i Nordjylland, som blev ramt af smitten, og de har stadigvæk ikke fået besked om, hvornår de kan få dyrene aflivet, og vi kan heller ikke få noget at vide om, hvordan vi skal forholde os til fremtiden. Vi kan ikke være sikre på at kunne få lov til at sætte nye dyr ind, og informationerne er i det hele taget for dårlige, mener Lene Houe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce