Annonce
Struer

Smitte på ældrecenter: Mobil test af ansatte og beboere

De ansatte og beboerne på ældrecentret Solvang på Thyholm får støtte af Region Midtjylland, der har sendt et mobilt testcenter til centret. Foto: Mads Dalegaard
Styrelsen for Patientsikkerhed har endnu ikke besluttet om alle ældrecentre i Struer Kommune skal lukke for besøg - Solvang på Thyholm er lukket land for besøgende
Annonce

Hvidbjerg: De ansatte i plejesektoren betragtes som en del af frontlinjen i kampen mod Covid-19, og derfor er der også sat massivt ind med test af de ansatte og beboerne på ældrecentret Solvang i Hvidbjerg på Thyholm.

Det sker, efter at en beboer søndag blev konstateret smittet, og Region Midtjylland har derfor sendt en mobil testenhed til ældrecentret. Samtlige ansatte og beboere på Solvang skal testes for smitte, forklarer Tina Holmgaard, der er leder af ældrecentrene i kommunen.

- Alle beboere og ansatte bliver testet, og er blevet lovet hurtige svar, siger Tina Holmgaard. Der bliver fremover testet en gang ugentligt, indtil der ikke længere er spor af smitte.

Den smittede beboer er nu i isolation i sin plejebolig.

Annonce

Lukket "indtil videre"

Efter at der er blevet konstateret smitte på Solvang, har Struer Kommune på råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at lukke for besøg på centret "indtil videre".


Jeg håber naturligvis, at det er en enlig svale. Desværre betyder fundet også, at vi må lukke helt ned for besøg i en periode. Hvor længe ved jeg ikke.

Tina Holmgaard, leder af ældreplejen i Struer Kommune


Om den beslutning også udvides til at skulle omfatte kommunens øvrige ældrecentre vil styrelsen nu overveje, siger Tina Holmgaard.

Med fundet af smitte hos beboeren på Solvang, er det første gang at en borger på en af kommunens ældrecentre konstateres smittet under pandemien.

- Jeg håber naturligvis, at det er en enlig svale. Desværre betyder fundet også, at vi må lukke helt ned for besøg i en periode. Hvor længe ved jeg ikke, siger Tina Holmgaard til avisen.

Kort før sommerferien blev restriktionerne for besøg på ældrecentrene lempet. Men siden marts har blandt andet de frivillige i ældrecentrenes støtteforeninger ikke måttet besøge ældrecentrene fysisk.

Annonce

Mangler detaljer

1. september fik kommunerne mulighed for at stå for obligatoriske test af alle ansatte i ældreplejen hver 6. uge.

Det er meningen, at kommunen selv skal stå for testene, men der mangler endnu detaljer, før det system er helt på plads. Når systemet er fuldt udrullet, så giver det formentlig de enkelte ældrecentre mulighed for også at teste de frivillige. En mulighed som Tina Holmgaard ser meget frem til.

- Vi savner naturligvis alle de frivillige, og det vil være godt at kunne tilbyde dem en test, siger Tina Holmgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce