Annonce
Mærkedage

Smilet er stivnet lidt hos Crocodile Dundee

Paul Hogan startede som arbejder på Sydney Harbour Bridge, inden han via et talentshow kom til filmen og blev verdensberømt med Crocodile Dundee-filmene, Tirsdag den 8. oktober fylder han 80 år. Rs/Ritzau Scanpix
Paul Hogan blev verdensberømt med "Crocodile Dundee"-filmene, tjente millioner og røg i konflikt med skattevæsenet. Tirsdag den 8. oktober fylder han 80 år.
Annonce

80 år: Han var den upolerede jæger fra den australske outback, der med ubekymret charme indtog New York.

Her udmanøvrerede han bøller i den amerikanske millionby, hvor hans jagtkniv bare var større end de andres.

Og trods alle forhindringer vandt han til sidst den smukke kvinde, der først fandt ham alt for primitiv, men som alligevel ikke kunne modstå ham i sidste ende.

Det var plottet i actionkomedien "Crocodile Dundee" fra 1986, der gjorde den australske skuespiller Paul Hogan rig og berømt. Året efter vandt han en Golden Globe og var også nomineret til en Oscar.

Hogan, der fylder 80 den 8. oktober, startede som arbejder på Sydney Harbour Bridge. Men via et talentshow kom han til tv og film.

Allerede i 1988 kom der en 2'er, der dog ikke blev et lige så stort hit som 1'eren. Og 3'eren fra 2001, "Crocodile Dundee i Los Angeles", haltede noget efter de to første.

Men lidt som i filmen gik det også i virkeligheden. I hvert fald hvad kærligheden angik.

Paul Hogan blev i 1990 gift med succesfilmens kvindelige hovedperson, amerikanske Linda Kozlowski.

Ægteparret flyttede til Byron Bay på den australske østkyst, men snart begyndte kritikken at hagle ned.

Hogan havde forladt sin kone gennem 30 år og moren til sine fem børn til fordel for Kozlowski, og det gav pludselig manden, der var blevet vant til succes, en hård tur i medierne.

Parret var flyttet til Los Angeles, men da Paul Hogan i 2010 vendte hjem til sin mors begravelse, slog det australske skattevæsen til.

Hogans smil stivnede, da han blev nægtet udrejsetilladelse, indtil han betalte 140 millioner kroner, som angiveligt var placeret i skattely.

- Det gjorde mig vred. Jeg fik lyst til at slå nogen. Jeg har ikke rigtigt fået det ud af mit system endnu, sagde han for nylig til den australske tv-station ABC.

I 2013 - efter 23 års ægteskab - var det endnu engang slut, og Hogan og Kozlowski gik hver til sit.

- Det var et stort eksempel på modsætninger, der mødes. Og så en dag er de bare modsætninger, har Hogan sagt til ABC.

Paul Hogan bor stadig i Los Angeles, men vil tilbage til Australien, når hans og Kozlowskis søn, Chance, kan stå på egne ben.

I 2020 tager han endnu en runde i ringen, når den halvautentiske komedie "The Very Excellent Mr. Dundee" får premiere.

Paul Hogan, der spiller hovedrollen i Crocodile Dundee-filmene, som de fleste husker ham. Hogan, der 8. oktober fylder 80, er her fotograferet i 2001 ved premieren på den tredje film i serien, Crocodile Dundee i Los Angeles. Yoshikazu Tsuno/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Lemvig

Stjal brevpapir til bedrageriforsøg

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Annonce