Annonce
Struer

Aldrig mere støj, støv og tung trafik fra tidligere slagteri

Det er ved at være et års tid siden Bjarke Vestergaard forlod bygningerne på Kjeldsmarkvej og fusionerede sin vognmandsvirksomhed med HGC Transport på Bødkervej med henblik på et salg af de nu tomme industribygninger til Struer Kommune.  Foto: Morten Stricker
Nu skal der bygges boliger på grunden, når der kommer til at ske noget nyt.

Struer: Struer Kommune har købt de tomme industribygninger mellem Bredgade og Kjeldsmarkvej.

- Det var jo oprindeligt et slagteri, og dengang det blev opført, lå det i et industriområde. Nu vil vi meget gerne have bygningerne fjernet, forklarer borgmester Niels Viggo Lynghøj om baggrunden for et opkøb, som koster Struer Kommune 3,4 millioner kroner i en handel med Bjarke Vestergaard, som havde vognmandsfirma i bygningerne indtil 1. januar 2020.

Siden da er bygningerne forladt.

Vognmandsfirmaet Bjarke Vestergaard ApS fusionerede 1. januar 2020 med HGC Transport ApS på Bødkervej.

Bjarke Vestergaard og Hans Gadegaard Christensen slog sig sammen og etablerede Struer Transportcenter med Hans Gadegaard Christensen, som administrerende direktør.

Bjarke Vestergaard og hans sønner rykkede ud af det tidligere slagteri.

Annonce

Frist på et par år

- Men vi har nu stadigvæk en del stående i de tomme lagerbygninger. Ikke så meget, der havde med vognmandsfirmaet at gøre, men så meget andet, vi havde skrabet til os, fortæller Bjarke Vestergaaard.

- Det har vi nu to år til at få fjernet, fortæller han og sender formentlig stafetten videre til sine sønner, som var i front, da de for nogle år siden købte de tomme industribygninger på Kjeldsmarkvej med en drøm om at etablere en hardballbane i de helt perfekte og lidt rå rammer.

En drøm, de så også fik realiseret, og nu skal der altså bare ryddes op i ro og mag hen over de kommende par år.

I mellemtiden er der så også rykket en lejer eller to ind, hvor Bjarke Vestergaard havde både hovedkvarter og lager.

Laurs Lysgaard Pedersen fra Allround Musik og Allround Lyd & Lys betaler nu husleje til Struer Kommune. Foto: Morten Stricker

Allround Lyd & Lys er flyttet ind og netbutikken HWCK IVS, og umiddelbart er den eneste forskel for dem, at de nu betaler husleje til Struer Kommune.

Struer Kommune står ikke med konkrete planer for et andet byggeri på grunden.

- Men området har ændret status og er blevet et boligområde, forklarer borgmester Niels Viggo Lynghøj.

De tidligere industribygninger har fået nye naboer.

Annonce

Nye planer

Struer Kommune er i fuld gang med at opføre en ny daginstitution ganske tæt på matriklen, og direkte over for det tidligere slagteri ligger der nu et splinternyt plejecenter.

Så hensigten var klar fra byrådet side: Det skulle være slut med støjgener, støv, skidt og tung trafik.

Struer Kommune ville forhindre, at der skulle rykke ny industri ind i de tomme industribygninger på Kjeldsmarkvej. Derfor er der nu vedtaget en ny lokalplan, som lægger op til et byggeri af både boliger og en udvidelse af den eksisterende dagligvarebutik i området.

I den nye lokalplan er matriklen, hvor Bjarke Vestergaard havde sin vognmandsforretning derfor udlagt til nye boliger, og i forlængelse af grunden ud mod Bredgade er der afsat plads til en eventuel udvidelse af den eksisterende Fakta eller en anden dagligvarebutik.

- Det er ikke noget, vi får gennemført her og nu, men det er den udvikling, vi ønsker os i området, fortæller Niels Viggo Lynghøj.

Annonce

Godkendt af Skat

Dette åbnede så mulighed for en ekspropriation af  de tidligere industribygninger, og på det sidste møde i byrådet i 2020 blev det godkendt, at handlen med Bjarke Vestergaard kunne gennemføres under ekspropriationslignende vilkår.


Det er ikke noget, vi får gennemført her og nu, men det er den udvikling, vi ønsker os i området.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune.


- Det er en helt normal procedure, som er godkendt af Skat, forklarer den juridiske rådgiver ved Struer Kommune, Mads Houe, som står for al køb og salg af både byggegrunde og kommunal ejendom i Struer Kommune.

- I praksis betyder det, at Struer Kommune kunne overtage bygningerne på nogle betingelser, der gjorde det lidt billigere end ellers, når der ikke skulle betales skat på handlen, forklarer han.

Samtidig har Struer Kommune medvirket i en handel, så Struer Transportcenter har fået mulighed for en udvidelse på Bødkervej efter fusionen mellem Bjarke Vestergaard ApS og HGC Transport i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce