Annonce
Lemvig

Slut med at betale for kost og tøjvask: Tryghedshotel skal være gratis

Tryghedshotellet i Lemvig må ikke længere opkræve penge for indlæggelse af patienter, der kræver "kompleks sygepleje". Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Nogle patienter, der er indlagt på Tryghedshotellet i Lemvig, slipper fremover for at tage pengepungen frem.

Social- og sundhedsudvalget retter ind efter en afgørelse, som Kammeradvokaten traf kort før jul. Sundhedsministeriet havde spurgt, om det var lovligt, at opkræve betaling for kost, linned og andet under ophold på blandt andet Tryghedshotellet, og Kammeradvokaten kom frem til, at det ikke er lovligt.

Derfor kan patienter, der er indlagt med begrundelsen "kompleks sygepleje" fra nytår ikke længere opkræves betaling for opholdet. Tidligere har det kostet 112 kroner om dagen at være indlagt. Desuden har tøjvask kostet 15 kroner for denne gruppe patienter.

- Der er i alt seks forskellige kategorier, man kan være indlagt under på Tryghedshotellet, og Kammeradvokaten er kommet frem til, at de patienter der er indlagt med "kompleks sygepleje", også kunne have været indlagt på et sygehus, og her må der ikke opkræves penge for indlæggelsen. Det retter vi naturligvis ind efter, siger Gunnar Lisby Kjær (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Der har været tvivl om, hvorvidt der kunne opkræves penge for en indlæggelse, men i første omgang gælder det kun patienter, der er indlagt med "kompleks sygepleje".

- Nu har vi fået meddelelsen om, at vi ikke må opkræve pengene, og vi vil naturligvis tilbagebetale penge, vi måtte have opkrævet uretmæssigt. Vi ved endnu ikke, om afgørelsen også spreder sig til andre af de i alt seks patientgrupper, vi har på Tryghedshotellet, men i første omgang følger vi de retningslinjer, vi har fået fra Kommunernes Landsforening, siger Gunnar Lisby Kjær.

Det vurderes, at afgørelsen betyder, at Tryghedshotellet kommer til at mangle indtægter for omkring 317.000 kroner i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce