Annonce
Holstebro

Håber at sætte gang i udviklingen: Byrådet vil bruge yderligere ni millioner kroner på slagteriet

Kommunen vil nu bruge ni millioner kroner på at sætte gang i udviklingen på Slagteriet - både på at anlægge forpladsen  "Slagteritorvet" og på indretning. Ill.: Holstebro Kommune
Selv om Venstre mener, der er brugt alt for mange penge på slagteriet, vil partiet ikke spænde ben for yderligere ni millioner kroner: Vi skal have sat gang i udviklingen, siger Finn Orvad.
Annonce

HOLSTEBRO: Kommunen vil nu frigive yderligere ni millioner kroner til slagteriet - og omkring de gamle bygninger, som er bevaret.

De 7,2 millioner kroner bruges til at anlægge en forplads, som skal være hovedadgang til slagterikomplekset. Det skal laves, så det kan bruges til midlertidig overdækning af legeredskaber og udstillinger - og med plads til de eksisterende byhaver. En transformatorstation skal flyttes - og der skal føres forsyningsledninger frem fra Struervej til de kommende boligbyggerier i området.

Der skal også etableres gadelys, som betales særskilt af Vestforsyning, og kommunen betaler en årlig leje. I alt regner kommunen med, at driften vil koste 155.000 kroner om året for især rengøring, vedligeholdelse og gadelys.

Der skal bruges to millioner kroner på projektet i år, hvoraf de 1.861.000 kroner hentes i kommunekassen. Det resterende beløb og de 5,2 millioner kroner, som skal bruges næste år, hentes også fra kontoen til byggemodning.

Annonce

Penge til indretning

I et andet projekt skal der bruges 1,8 millioner kroner på indretning af lokaler til  iværksætterprojektet Bropas, som skal have til huse i det gamle slagteri. Udgifterne går både til brandsikring med opdeling i sektioner og adgangsveje. Forvaltningen indstiller, at disse penge hentes fra Covid-puljen til fremrykkede anlægsprojekter.


Vi vil ikke være stopklods, men vi håber, at pengene til Bropas er en genvej til at få sat i gang i udviklingen. Og ikke blot en genvej til at bruge flere penge. Men vi vil da have målt på, om der skabes resultater for pengene.

Finn Orvad (V), medlem af økonomiudvalget


Venstre har flere gange stemt imod bevillinger til det gamle slagteri - men siger formentlig ja denne gang.

- Vi synes, det fra starten har været en forkert beslutning at beholde de gamle slagteribygninger og bruge så mange millioner på dem. Men vi har været i mindretal, og nu er vi nødt til at få det bedste ud af de beslutninger, som andre har taget, siger Finn Orvad (V), som er medlem af økonomiudvalget, og kalder det "forargeligt" de mange penge, der er brugt.

- Vi vil ikke være stopklods, men vi håber, at pengene til Bropas er en genvej til at få sat i gang i udviklingen. Og ikke blot en genvej til at bruge flere penge. Men vi vil da have målt på, om der skabes resultater for pengene, siger Finn Orvad.

Annonce
Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce