Annonce
Holstebro

Slagteri nu oppe på 13 smittede: De sidste medarbejdere testes onsdag

Hovedparten af de smittede på HKScan er beskæftiget i slagteriafdelingen, oplyser 3F, der organiserer de timelønnede. Arkiv/genrefoto: Morten Stricker
Hovedparten af de medarbejdere, der er konstateret positive med Covid-19, arbejder i samme afdeling. De nye tilfælde får dog HKScan til at indføre yderligere restriktioner for at undgå smittespredning.
Annonce

Vinderup: De første syv medarbejdere på fjerkræslagteriet i Vinderup blev konstateret positive med Covid-19 fredag.

I weekenden blev fire medarbejdere syge derhjemme, og mandag blev yderligere to ansatte - ved en quick-test på arbejdspladsen - testet positiv.


Det er klart, lige nu tager vi en del ekstra omkostninger på os, men det bekymrer mig ikke. For os er det vigtigste, at vores medarbejdere kan føle sig trygge ved at gå på arbejde, og at vi kan levere de kyllinger, vi har lovet. Det er et stort ansvar.

Jukka Nikkinen, administrerende direktør, HKScan.


Der kan dog vise sig at være flere smittede.

- Det er ikke alle 560 ansatte, som er blevet testet endnu. Vi har flere skiftehold, og de testes i det flow, de møder ind. Det sidste hold testes onsdag, fortæller administrerende direktør Jukka Nikkinen.

Annonce

Koncentreret i én afdeling

Hovedparten af de smittede arbejder i slagteriafdelingen, oplyser 3F, der organiserer de timelønnede hos HKScan. Forbundet har indtil videre udtrykt tilfredshed med ledelsens håndtering af smitte-udbruddet.

Fjerkræslagteriets funktionærer har helt fra start arbejdet hjemmefra i det omfang, det har kunnet lade sig gøre, og de timelønnede har siden marts været opdelt i grupper, som ikke blandes, hverken under arbejdet eller i spise- eller rygepauser.

For at begrænse smittespredningen yderligere har HKScan mandag indført en halv times pause mellem dag- og natholdet, så man undgår at de mødes udenfor på p-pladsen.

- Det er klart, lige nu tager vi en del ekstra omkostninger på os, men det bekymrer mig ikke. For os er det vigtigste, at vores medarbejdere kan føle sig trygge ved at gå på arbejde, og at vi kan levere de kyllinger, vi har lovet. Det er et stort ansvar, siger administrerende direktør Jukka Nikkinen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce