Annonce
112

Slap for straf: Efter vin, vodka og Breezers kunne brødre intet huske om slagsmål

To brødre blev onsdag kendt skyldige i vold, men frifundet for straf. Arkivfoto: Morten Stricker
To brødre på henholdsvis 20 og 23 år blev dømt skyldige i vold, men de slap for straf efter våd nat i byen.

Holstebro: Der var lagt op til en glad aften i byen for et brødrepar i midten af oktober sidste år.

Den ældste bror fyldte 23 år, og det skulle fejres. Først med broren, dennes kæreste og brødrenes far. De var ude at spise, hvor de for alvor begyndte at tage hul på de våde varer:

- Vi fik vel tre-fire flasker vin, fortalte den 23-årige mand, da han onsdag afgav forklaring i retten i Holstebro, hvor han sammen med sin lillebror stod tiltalt for vold.

Efter middagen fortsatte brødrene og kæresten videre i byen. Først på East End, hvor de blandt andet delte en flaske vodka. Senere på natten endte de på Zwei Grosse Bier Bar, hvor fødselaren ifølge sin egen forklaring købte en kasse med Breezers:

- Jeg var meget fuld, forklarede den 23-årige.

Han var så fuld, at han ikke huskede ret meget af, hvad der skete, da de to brødre omkring klokken 04.45 endte i slagsmål med en mand i rygerummet på Zwei Grosse Bier Bar. Heller ikke hans 20-årige bror kunne huske, hvad der var sket i rygerummet.

Selv om de to brødre var for fulde til at huske, hvad der skete, viste overvågningsvideoen, hvad de ikke kunne huske. De tumlede alle tre rundt i hele rygerummet med næver og ben i vejret, indtil to dørmænd kom væltende ind og standsede slagsmålet, hvorefter de to brødre blev lagt i håndjern og taget med på politistationen.

Annonce

Hudløst ærligt offer

Begge brødre nægtede sig skyldige i vold, selv om overvågningsvideoen viste, hvordan de slog løs på offeret, der efterfølgende havde flere skader i ansigtet.

- Jeg kan godt se, at det er mig på videoen, men jeg kan ikke genkende mig selv, forklarede den 20-årige bror i retten.

Han fortalte, at han ikke er voldelig anlagt, og han kunne ikke forklare, hvorfor det var endt med et slagsmål i rygerummet.

Det kunne offeret til gengæld. Han fortalte åbenhjertigt, at han nok selv havde været provokerende, da han kom ind i rygerummet:

- Det endte med et slagsmål, fortalte offeret.

Kunne du være gået undervejs? ville anklageren vide:

- Ja, lød det fra offeret, der forklarede, han havde fået flere slag i ansigtet og baghovedet.

Ifølge forsvareren for den ene af de to brødre, Bjarne Vium, så var der mere tale om et ligeværdigt slagsmål end en voldsepisode:

- Der er altid én, der vinder slagsmålet, men det betyder ikke, at vinderen er kriminel, lød det fra Bjarne Vium.

Dommen

Anklageren krævede 60-80 dages betinget fængsel til de to brødre, hvorimod forsvarerne ikke mente, at deres klienter skulle dømmes, da der var tale om et slagsmål og ikke vold - og hvis de skulle dømmes, så skulle straffen være på maksimalt 40 dages betinget fængsel.

Domsmandsretten mente ikke, at de to brødre kunne frikendes efter at have set videoovervågningen.

- Uanset provokationer, så berettiger det aldrig til, at man slår, fastslog dommeren, da hun læste dommen op.

Retten fandt derfor begge brødre, der ikke tidligere er straffet, skyldige i vold. Til gengæld valgte retten at lade straffen bortfalde, så de to brødre slap for nogen sanktion.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce