Annonce
Sport

Sløje runder sender danskere tilbage i British Open

Andy Buchanan/Ritzau Scanpix
Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen kunne lørdag ikke følge op på den gode start i British Open.

Efter et par gode første dage i årets sidste golfmajor, British Open, kom Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen lørdag lidt ned på jorden igen.

De to danskere gik tredje runde i henholdsvis tre og seks slag over par efter et par besværlige runder på den udfordrende Royal Portrush-bane i Nordirland.

Den har de seneste dage voldt flere af sportens største stjerner problemer. Det lykkedes blandt andre ikke Rory McIlroy, der som nordirer var på hjemmebane, Tiger Woods og Phil Mickelson at klare cuttet fredag.

Lørdagens resultater efterlader Lucas Bjerregaard i et enkelt slag under par, hvilket stadig er et ganske godt resultat banens sværhedsgrad taget i betragtning, på en foreløbig delt 36.-plads.

Thorbjørn Olesen indtager en delt 66.-plads i fire slag over par.

Placeringerne kan stadig nå at ændre sig lørdag, da det ikke er alle, der har gennemført tredje runde.

Shane Lowry fører British Open. Ireren er 13 slag under par, men mangler stadig at færdiggøre tredje runde.

Thorbjørn Olesen var første dansker i aktion lørdag. Efter de første fire huller var han et slag under par, men derfra begyndte det at gå ned ad bakke.

Både femte, syvende og niende hul endte med bogeys. På 11. hul blev ondt kun værre efter en tredobbelt bogey, og så havde Olesen noget at indhente. Det blev dog til en bogey mere på 15. hul, inden de tre sidste huller blev klaret i par.

Lidt bedre gik det for Lucas Bjerregaard.

En birdie på tredje hul blev godt nok fulgt op af en dobbelt bogey, men efter sjette hul var han tilbage i par. Bogeys på både 7., 11., 14. og 15. hul gav dog lidt malurt i bægeret, inden det blev til en birdie på 17. hul.

Lucas Bjerregaard er med i British Open for anden gang. Første gang var i 2011, hvor frederikshavneren ikke klarede cuttet.

Thorbjørn Olesen er med for ottende gang. Det bedste resultat kom i 2012, hvor det blev til en delt niendeplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce