Annonce
Vinderup

Skyttegården er gearet til den store fest

Velkommen indenfor, inviterer restauratør Ulrik Møller Jensen og overtjener René Adamsen. I tilknytning til dobbeltdøren opstilles et stort telt, når der er behov for et ekstra stort festlokale. Fotos: Lars Rask Vendelbjerg
Ulrik Møller Jensen, ny restauratør på Hjerl Hede, har brugt et par måneder på den helt store renovering af Skyttegården.

Sevel: - Så er vi klar til de helt store fester, firmaarrangementer og events.

Smiler Ulrik Møller Jensen, ny restauratør på Skyttegården, Hjerl Hede, hvor han fredag havde åbningsreception.

Han har som en nyskabelse fået etableret en dobbeltdør på bagsiden af det store festlokale, Laden, så det kan kombineres med et stort telt og tilsammen give rammer for den helt store fest.

- Her kan vi nok servicere 170 personer, anslår han.

Siden han overtog nøglerne 1. februar er der for alvor sket udskiftning af inventaret.

- Vi har brugt et par måneder på en større renovering. Der er bygget nye bardiske, købt nye maskiner, lavet ny køkkenindretning og opstillet helt nye fadølsanlæg. I laden og baren er al inventar skiftet, fortæller Ulrik Møller Jensen. Der er også nyt lys og lamper i laden.

Malerkosten har været godt i sving mange steder på vægge, bænke og flagstænger.

- Vi har bestræbt os på at gøre det hele lækkert på en måde, der passer godt ind i de gamle rammer, forklarer han.

Skyttegården vil fra starten holde åbent to-tre timer omkring frokost med et reduceret menukort.

- Vi har mange drømme om at holde udvidet åbent, men vi skal lige finde vores ben og komme i gang, siger Ulrik Møller Jensen, der betegner det første år som et prøveår.

Skyttegården er dog klart gearet til festerne. En række konfirmationer og andre festligheder er forlængst plottet ind i kalenderen.

Den daglige køkkenchef er Rune Andreassen, som Ulrik Møller Jensen selv har udlært og haft tilknyttet gennem otte år hos Caterkokken i Skive. Betjeningen styres af overtjener René Adamsen, der har været i forretningen de seneste seks år.

Restauratøren vil på sigt gerne udnytte de historiske rammer til også at præsentere historiske retter.

- Jeg har blandt andet studeret gamle retter hos Nationalmuseet, men det er naturligvis ikke vandgrød og havregrød, som tidligere blev spist meget på landet, vi ønsker at servere, fortæller han.

Det er blandt andet tarteletter og klassiske danske retter, der lægges ud med.

- De sjove og krøllede ting vil vi udvikle hen ad vejen, siger Ulrik Møller Jensen, men tilføjer, at restauranten gerne laver et historisk oplæg til en menu. Og allerede har sikret sig, at de gamle danske kartoffelsorter, der plantes lige bagved Skyttegården, kommer til at blive en ingrediens i vintersæsonens kartoffelsuppe.

Der er installeret helt nye fadølsanlæg, viser Ulrik Møller Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce