Annonce
Lemvig

Skulptur får skub i den rigtige retning: Kommunen spytter i kassen

Steen B. Nielsen, der er initiativtager til en skulptur som skal hylde digteren Thøger Larsen, glæder sig over, at Lemvig Kommune vil støtte projektet. Foto: Jesper Lundsgaard
Lemvig Kommune giver 20.000 kroner til skulptur, der skal pryde renoveret plads foran Bio-Huset
Annonce

Lemvig: Der er penge på vej fra Lemvig Kommune til en planlagt skulptur, der skal stå foran Bio-Huset i Lemvig.

Skulpturen Himmelkiggeren, der skal hylde digteren Thøger Larsen, er tænkt som en del af en byfornyelse af området omkring Bio-Huset. En arbejdsgruppe har gennem flere år arbejdet på at indsamle midler til skulpturen, der skal laves af stenhuggeren Laila Westergaard.

- Han havde en stor tilknytning til Bio-Huset, og han havde en stor interesse for filmen. Derfor er det også naturligt at have en skulptur om ham, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.


Det er utrolig dejligt at få opbakning fra kommunen. Det giver os et skulderklap til igen at få søgt om midler hos fonde

Steen B. Nielsen, initiativtager til skulptur af Thøger Larsen


Thøger Larsen var både digter og redaktør, men samtidig også meget interesseret i astronomi. Desuden havde han frikort til biografen i Lemvig, der for mere end 100 år siden også lå i samme bygning, og han var flittig biografgænger.

Derfor har arbejdsgruppen ønsket at lave skulpturen, der skal koste 462.000 kroner. For de penge er det planen, at der skal monteres LED-stjernebilleder i belægningen og opsættes en informationsplanche om Thøger Larsen. Selve figuren skal ud fra skitserne laves i granit.

Annonce

Arbejdet med ide i 15 år

Steen B. Nielsen, der er en af initiativtagerne til skulpturen, glæder sig over skulderklappet fra Lemvig Kommune til projektet.

- Det er utrolig dejligt at få opbakning fra kommunen. Det giver os et skulderklap til igen at få søgt om midler hos fonde, og jeg håber, at der også kan skabes endnu mere lokal opbakning til skulpturen, siger Steen B. Nielsen.

De første ideer til skulpturen blev fostret for mere end 15 år siden, og allerede i 2012 tog han den første kontakt til Laila Westergaard omkring projektet.

Pladsen foran Bio-Huset skal være en del af en byfornyelse af området, hvor en arbejdsgruppe vil finde midler til en skulptur af digteren Thøger Larsen. Foto: Jesper Lundsgaard

Tidligere har arbejdsgruppen fået 25.000 kroner fra Lemvig Handel og 50.000 kroner fra Færch Fonden. Lemvig Kommune lægger yderligere 20.000 kroner oveni puljen.

- Vi vil gerne være med til at hjælpe arbejdsgruppen i gang ved at vise, at vi bakker op, og samtidig er det et projekt, der passer godt ind i byfornyelsen i området, siger Henrik Thygesen.

Steen B. Nielsen håber, at skulpturen kan stå klar i 2022, hvor Bio-Huset kan fejre 100 års jubilæum som biografbygning. Men han understreger, at det langt fra er sikkert, at arbejdsgruppen kan nå at få skulpturen på plads til den tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Lemvig

Elevernes trivsel er helt i top

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce