Annonce
Holstebro

Skulle være indført 1. juli: Nu udsættes affaldssortering med halvandet år

I fremtiden skal der sorteres affald i ti forskellige fraktioner. Noget tyder dog på, at den fremtid er længere væk end først antaget. Arkivfoto: Morten Stricker
Det var en urealistisk tidsplan, der blev lagt, da 1. juli i år blev deadline for udrulningen af den nye sorteringsordning, mener Karsten Filsø (SF).

Holstebro: Datoen hed egentlig 1. juli i år.

Det var her, man skulle til at vænne sig til et større sorteringsarbejde, når noget skulle i skraldespanden.

Ti forskellige affaldsfraktioner var på menuen og er det sådan set stadig. Bare først lidt længere ude i fremtiden.

Annonce

For Holstebro Kommune bliver ikke klar til at implementere den omfattende affaldssortering allerede fra 1. juli.

I stedet bliver implementeringen udsat til udgangen af 2022. Altså cirka halvandet år længere ude i fremtiden, end det først var aftalt.

- Partierne bag aftalen har lavet en fuldstændig urealistisk tidsplan, og vi har brug for halvandet år mere til at få det hele på plads, siger Karsten Filsø (SF), der er formand for natur-, miljø, og klimaudvalget i Holstebro Kommune.

Borgerne i Holstebro er i gang med affaldssortering i seks fraktioner. Men selvom man er i gang, er det et stort arbejde at sætte den nye ordning i gang.

- Der skal anskaffes nye skraldebiler og beholdere, som skal i udbud, og det tager tid. Samtidig skal vi have beskrevet, hvordan vi håndterer de forskellige fraktioner, siger udvalgsformanden.

Holstebro Kommune er langt fra den eneste kommune i landet, der udsætter ordningen med halvandet år.


Tingene skal falde i hak med hinanden, men jeg tror på, at vi når det og er klar til at indfase ordningen i slutningen af næste år.

Karsten Filsø, formand for natur-, miljø, og klimaudvalget


- Nogle kommuner har været heldige med, at de alligevel stod og skulle ændre på tingene. Der er vi ikke, og generelt er det meget få kommuner, der kan nå at implementere det her til 1. juli.

Stram tidsplan

Natur-, miljø- og klimaudvalget skal i næste uge nikke endeligt til at udsætte sorteringsordningen med halvandet år

Men selvom den nye bagkant kommer til at hedde udgangen af 2022, er tidsplanen stadig stram, lyder det i udvalgets dagsorden.

- Tingene skal falde i hak med hinanden, men jeg tror på, at vi når det og er klar til at indfase ordningen i slutningen af næste år, siger Karsten Filsø, der har dårligere nyheder, til dem der gik og håbede på en billigere affaldsordning.

- Vi kan lige så godt gøre det klart overfor borgeren allerede nu, at det kommer til at blive dyrere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce