Annonce
Sport

Dårlig dag på enkeltstartcyklen: Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Pernille Mathiesen fra Holstebro havde drømt om en top 10 placering ved VM enkeltstarten på Autodromo Enzo e Dino Ferrari, men fandt aldrig VM-benene. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters
Pernille Mathiesen havde sat næsen op efter top 10, men holstebroeren kom aldrig i nærheden ved torsdagens VM-enkeltstart i Italien.
Annonce

Imola: For fjerde år i træk satte Pernille Mathiesen sig torsdag eftermiddag på enkeltstartscyklen for at repræsentere Danmark ved VM i landevejscykling.

Her havde den 22-årige holstebroer håbet at kunne køre i top 10 på en såkaldt tonsser-rute, hvilket er den slags rute, der normalt passer hende bedst. Men sådan skulle det ikke gå for Mathiesen, der allerede ved første mellemtid havde sat to minutter til i forhold til de bedste, på den 31,7 kilometer lange rute med start og mål på racerbanen ved Imola i Italien.

- Det gik super dårligt. Jeg fandt aldrig nogensinde en rytme og det var bare super dårligt, lød det fra en tydeligt skuffet Pernille Mathiesen til TV2 Sporten.

Pernille Mathiesen sluttede enkeltstarten på en 32. plads, 4 minutter og 22,18 sekunder efter den hollandske vinder Anna van der Breggen.

- På papiret lå den godt til mig, jeg kunne rigtig godt lide ruten, det er ikke nogen hemmelighed. Det spillede bare overhovedet ikke for mig, og jeg havde en rigtig dårlig dag, forklarer Pernille Mathiesen.

Annonce

Dansker i hotseat

Ifølge landstræner Tayeb Braikia, der sad bag Pernille Mathiesen i følgebilen, var det ligeledes med en følelse af, at Holstebroeren bare ikke ramte dagen.

- Jeg kan godt forstå hun er skuffet, for vi havde håbet og troet på mere for Pernille, siger Tayeb Braikia til TV2 Sporten.

Kvindernes VM-enkeltstart i Imola 2020

1. Anna van der Breggen, Holland

2. Merlen Reusser, Schweiz +15,58 sekunder

3. Ellen van Djik, Holland +31,46 sekunder

4. Lisa Brennaur, Tyskland +45,06 sekunder

5. Grace Brown, Australien +1.01,20 minutter

7. Emma Cecilie Norsgaard, Danmark +1.22,12 minutter

32. Pernille Mathiesen, Danmark +4.22,18 minutter

Mens VM-enkeltstarten blev en skuffelse for Pernille Mathiesen, var det anderledes lykkeligt for den anden danske deltager, Emma Norsgaard.

Norsgaard satte tidligt bedste tid og sad længe i det såkaldte 'hotseat' som løbets førende rytter. Først mod slutningen af VM-løbet, hvor forhåndsfavoritterne begyndte at komme i mål, måtte Emma Norsgaard afgive sædet.

Danskeren sluttede på en flot syvendeplads, 1 minut og 22 sekunder efter vinderen. Storfavoritten Chloe Dygert så langt ind i løbet ud til at gentage sidste års guldmedalje, men amerikaneren styrtede grimt ud over en skrænt og udgik.

Dagens positive overraskelse, Emma Norsgaard, sluttede på en syvendeplads på VM-enkeltstarten. Foto: Marco Bertorello/AFP


Det gik super dårligt. Jeg fandt aldrig nogensinde en rytme og det var bare super dårligt.

Pernille Mathiesen, til TV2 Sporten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce