Annonce
Sport

Skuffet Geraint Thomas: Jeg var ikke på toppen

Christian Hartmann/Reuters
Sidste års Tour de France-vinder følte sig halvsløj og tabte tid på etapen til Tourmalet.

Det er ingen overraskelse for Geraint Thomas, at han tabte tid på lørdagens bjergetape til Tourmalet i Tour de France.

Sidste års vinder følte sig nemlig halvsløj fra morgenstunden, fortæller han efter at have smidt 36 sekunder til etapevinder Thibaut Pinot.

- De næste dage vil vise, om det er et fysisk problem. Jeg følte mig ikke på toppen fra starten.

- Jeg håbede, det ville blive bedre, og på sidste stigning handlede det kun om at hænge på så længe som muligt, siger Geraint Thomas ifølge Eurosport.

Etapen afslørede sprækker i det ellers tykke panser, som Ineos-holdet tidligere har kørt med.

Hjælperytterne faldt fra på vej op ad Tourmalet, og på de sidste kilometer måtte Geraint Thomas og Egan Bernal klare sig selv.

En kilometer fra mål slap Thomas så grebet om gruppen af favoritter.

- Jeg følte mig ret svag, og jeg vidste, at jeg skulle forsøge at køre i mit eget tempo. Jeg forsøgte derfor ikke for alvor at følge efter, da de skruede tempoet op.

- Jeg følte, det var bedre at begrænse tabet i stedet for at risikere at brænde sammen på den stejleste del. Det var en hård dag, og det er skuffende. Men sådan er det, siger waliseren.

Trods tidstabet fastholder han andenpladsen, men er nu 2 minutter og 2 sekunder efter førende Julian Alaphilippe.

Holdkammeraten Bernal er nummer fire.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce