Annonce
Sport

Skuffet damefirer blev sidst i OL-debut: Konstellationen har haft for kort tid

Damefireren i roning indledte OL med en sidsteplads. Kvartetten savner at have haft mere tid sammen, erkender Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub.

Tokyo: Det er blot to år siden, at Danmarks damefirer i roning hentede bronze ved VM, men det dufter absolut ikke medaljer for damefireren ved OL i Tokyo.

Natten til lørdag dansk tid sluttede fireren med Christina Juhl Johansen, Trine Dahl Pedersen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen på en klar sidsteplads i det indledende heat og skal nu ud i opsamlingsheat i jagten på en finalebillet.

75 procent af besætningen fra VM i 2019 sidder i OL-båden, men det er først for få måneder siden, at man fandt frem til kvartetten, som der skulle satset på til OL.

Annonce

Christina Juhl Johansen medgiver, at man nok skulle have fundet frem til konstellationen tidligere end for omkring tre måneder siden.

- Ja, det burde man nok. Men det er ude af vores hænder og har været op til vores landstræner, siger Johansen.

For kort tid

Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub uddyber bevæggrundene for, at der er blevet skiftet ud i kvartetten.

- Der er sket nogle ting i løbet af denne sæson, og der har været nogle udfordringer, som vi har været nødt til at tackle og håndtere. Det er vilkårene, siger Trine Dahl Pedersen og fortsætter:

- Når vi bliver sat sammen tre måneder før, så har vi en tillid og et sammenhold, der skal bygges op fra ny, fordi vi kan ikke bare bygge videre på det, der var før.

- Det har været en udfordring at bygge det op på tre måneder. Især fordi vi er fire, der ikke har været til OL før og har rutine i det game.

Trine Dahl Pedersen (bagerst), Christina Johansen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Goertz Jacobsen måtte se sig besejret i OL-debuten. Foto: Darron Cummings/AP Photo/Ritzau Scanpix

Tidligere på året var Lærke Berg Rasmussen, der ved OL sidder i dametoeren, og Nina Hollensen med i fireren. Begge har været til OL før.

- Det kunne have været godt med noget erfaring fra nogen, der før har været til OL, men fysisk kan vi fire, der sidder i båden nu, godt matche den tidligere båd, og vi har alle niveauet til at præstere, mener Pedersen.

Annonce

Svingende tider

Hun italesætter, at kvartetten har leveret meget svingende tider i træningen op til OL.

- Der har været kæmpe forskelle til træning, og der er eksempler på, at vi har roet 12 sekunder langsommere på 1200 meter, så det har været svingende.

Skuffelsen over sidstepladsen er stor, men troen på et bedre resultat i opsamlingsheatet søndag er intakt.

- Vi er maks pressede indvendig og har været inde og tælle til ti og smide med tingene. Vi er meget skuffede, når vi har trænet så hårdt og så ikke fik starten, vi havde drømt om.

- Men nu skal vi lige trille en tur, og så må ringe til vores mentaltræner B.S. (Christiansen, red.) og samle op på det her, så vi kan starte på en frisk i morgen, lyder det fra Trine Dahl Pedersen.

/ritzau/


Det kunne have været godt med noget erfaring fra nogen, der før har været til OL, men fysisk kan vi fire, der sidder i båden nu, godt matche den tidligere båd, og vi har alle niveauet til at præstere.

Trine Dahl Pedersen.
Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Måske sæsonens bedste kamp trods nederlag

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce