Annonce
Fodbold

Skuffede fælt efter storsejr over Superliga-legendens hold

Loui Gravgaard var med, da HB-reserverne gik i stå mod Kristrup Boldklub. Stimen med flotte sejre stoppede brat. Arkivfoto: Morten Pedersen
En storsejr på hele 4-0 over Chris Sørensens Randers Freja gav de unge HB-reserver for meget selvtillid, fornemmer træneren oven på lørdagens sløje indsats i Kristrup. Seks dage efter triumfen ramte HB'erne et lavpunkt.

Kristrup: Hovmod står for fald. Næppe findes en mere rammende dansk talemåde, der kan indkapsle HB-reservernes seneste periode i jyllandsserien.

Efter sæsonens første sejr, som blev fejret i Vildbjerg sidst i august, nåede Holstebro Boldklubs andethold klimaks, da mandskabet bankede Randers Freja med hele 4-0 for lidt over en uge siden.

Ganske imponerende taget i betragtning af at randrusianerne har 42-årige Chris Sørensen som spillende træner. En forsvarsklippe, som har hele 297 Superliga-kampe på CV'et for klubberne, OB og Randers FC.

- Jeg kan godt mistænke dem (HB-spillerne, red.) lidt for, at de har haft en følelse af at være verdensmestre. Hvis vi kunne slå Randers med 4-0, så kunne vi vel slå alle, fortæller HB-træner Steen Gravgaard.

Annonce

Kampen i tal

Kristrup Boldklub - Holstebro Boldklub 2-0 (1-0)

Fodbold, jyllandsserien

Mål: 1-0 Martin Vendebæk (43.), 2-0 Daniel Bording Rasmussen (90.).

Spand kold vand

Blot seks dage senere erfarede de unge reserver dog, at det ikke var tilfældet.

I en udekamp mellem to oprykkere skulle andetholdet fra HB bevise, at de omsider havde fundet stabilitet i spillet og kynismen til at vinde vigtige opgør.

Trods stort spilovertag fik modstanderne fra Kristrup Boldklub banket bolden i netmaskerne efter en dødbold. En massiv modvind i både overført og bogstavelig forstand havde blæst gæsterne omkuld.

Langsom boldomgang og tidsspild syntes særligt at gøre ondt på Steen Gravgaards tropper.

- Kristrup var træls at spille mod, og de forstod sgu at snyde os. Vi havde ikke rutinen til at udføre en plan B, der ville virke, lyder det fra træneren.

I anden halvleg fortsatte de skæve takter, og i overtiden blev nedturen total, da hjemmeholdets topscorer, Daniel Bording Rasmussen, lukkede kampen til 2-0.

Uhyre tæt pulje

Nederlaget medførte, at Holstebro Boldklub placerer sig på sjettepladsen i jyllandsserien. En sejr i lørdags ville ellers have betydet, at HB'erne ville være á point med Hobro IK på andenpladsen.

Puljen, som oprykkerne er havnet i, er nemlig exceptionel tæt. Kun seks point adskiller første- fra sidstepladsen.

- Skulle jeg have gættet på, hvad de forskellige kampe ville ende i vores pulje, ville jeg ikke have særligt mange rigtige svar. Det har slet ikke været til at forudsige, siger træneren, som alligevel har en klar forventning om at ende i den gode halvdel til november.

- Jeg synes ikke, det er urealistisk at ende i top 4, slår han fast, efter at HB nu har mødt alle hold i puljen.

Andre lokale resultater fra runden

Herrer, serie 2

Vinderup IK - Roslev IK 2-0

Mål: 1-0 Jesper Skov (61.), 2-0 Kasper Boll Jensen (70.).

Lemvig GF - Hurup IF 2-2

Mål: 0-1 (8.), 1-1 Jonas Kruse (32.), 2-1 Rasmus Uhrskov Jensen (50.), 2-2 (75.).

Borbjerg GU - Nordvestmors BK 0-3

SHN/Ulfborg - Højslev Station 0-2

Kvinder, jyllandsserien

Tjørring IF - Mejrup GU 4-2

Mål: 1-0 (5.), 2-0 (33.), 3-0 (54.), 3-1 Anne Littau Kjeldsen (67.), 3-2 Cecilie Vej Kristensen (77.), 4-2 (90.).

ASA Aarhus - Lemvig GF 3-4

Mål: 0-1 Louise Mose (2.), 1-1 (11.), 1-2 Kristine Skou Dueholm (44.), 1-3 Kristine Skou Dueholm (45.), 1-4 Alberte Agger (62.), 2-4 (74.), 3-4 (79.).

Svær balancegang

Forude venter en yderst svær opgave, når mandskabet skal drage til Tjørring IF.

På lørdag møder de hvidklædte herrer nemlig puljens førerhold, der på uovertruffen vis har vundet fire kampe i streg - deriblandt en sejr på 5-0 over de nærmeste konkurrenter fra Hobro IK.

Så hvordan skal man som træner mon irettesætte sine spillere efter en forfærdelig kamp i Kristrup uden, at de er helt nede i kulkælderen?

- Det er et godt spørgsmål. Det vigtigste er, at spillerne forstår, at der skal være koncentration fra start til slut i hver kamp, siger Steen Gravgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce