Annonce
Mærkedage

Skuespillet ligger i hendes dna

Skuespillerinde Mille Hoffmeyer Lehfeldt har skuespillerblod i årene. Hun er datter af skuespillerne Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Mille Hoffmeyer Lehfeldt begyndte med at indtale tegneseriefilm. Hun huskes især for sin rolle i tv-serien "Lykke". Søndag den 8. december fylder hun 40 år.

40 Der er noget ved Mille Hoffmeyer Lehfeldts udstråling, som huskes.

Som da hun i 2011-2012 spillede hovedrollen i tv-komedieserien "Lykke". Hun og hendes tvillingbror, spillet af Laus Høybye, tror, de har mistet deres forældre i en ulykke og prøver på hver sin måde at finde lykken.

Siden viser det sig, at forældrene har arbejdet som plastikkirurger i Mellemøsten. Deres hjemkomst er ikke ubetinget lykke.

Mille Hoffmeyer Lehfeldt, som fylder 40 år den 8. december, er uddannet fra Statens Teaterskole i 2006. Ud over tv-serier har hun medvirket i en række biograffilm, blandt andet "Flammen og Citronen" og "Lang historie kort".

For den sidste vandt hun en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle.

De genkendelige efternavne har hun fra sine forældre, Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer, der begge også er skuespillere.

Hun har fortalt, at det lå lige for at følge i deres fodspor. Fra hun var helt lille, vidste hun, at hun ville være skuespiller.

- Jeg kan huske, at mine venner og jeg altid klædte os ud, da vi var små, og så optrådte vi i vores mødres højhælede sko med en lille historie eller nogle sange, vi havde lavet.

- Stakkels de gæster, der var tvangsindlagt til at se på os i flere timer, har hun tidligere sagt til Ritzau Fokus.

Som barn begyndte hun at lægge stemme til tegnefilm. Den første var "Aristocats", og senere fulgte mange andre, blandt andet "Ed Edd og Eddy" og "Garfield".

Mille Hoffmeyer Lehfeldt er en del af satiregruppen Platt-form, der også tæller Jakob Fauerby og Laus Høybye. De tre, som har kendt hinanden fra barndommen, blev i 2014 nomineret til en Reumert for det musikalske juleshow "Har du set min nissehue, mor?".

Privat danner Mille Hoffmeyer Lehfeldt par med skuespiller Sophus Windeløv Kirkeby. De har to sønner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce