Annonce
Navne

Skuespiller der går til kamp for klimaet

Den amerikanske skuespiller og instruktør Sam Waterston har været nomineret til et hav af priser og har blandt andet vundet en Golden Globe for sin optræden i serien I'll Fly Away. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters
Sam Waterston har spillet mange seriøse roller gennem sin lange karriere, men han har også en kærlighed for komedien. Den 15. november fylder han 80 år.

80: Sam Waterston har vist, at han kan spille alt fra en prisvindende journalist til sydstatsadvokat og Jay Gatsbys nabo i klassikeren "The Great Gatsby".

Mange husker ham nok for rollen som Jack McCoy i den amerikanske krimiserie "Law and Order". Serien var han med i fra 1994, indtil den nåede sin afslutning i 2010. Rollen som den autentiske Pulitzer-vindende journalist Sydney Schanberg indtog han i det biografiske 80'er-drama "The Killing Fields" om det blodige Khmer Rouge-regime i Cambodia.

Rollen gav ham både en Oscar- og Golden Globe-nominering. Mens det - hvad en Oscar angår - er blevet ved nomineringen, kunne Waterston, som fylder 80 den 15. november, i 1993 gå hjem med en Golden Globe-statuette.

Annonce


Han her nemlig deltaget i flere klimademonstrationer, hvor han er blevet anholdt to gange. Senest i januar i år blev han med strips om håndleddene ført væk fra en demonstration, som var ledet af skuespillerikonet Jane Fonda.


Denne gang var det for hans optræden som sydstatsadvokaten Forrest Bedford i tv-serien "I'll Fly Away". Men det er ikke kun skuespillet, Sam Waterston har vist interesse for.

Han her nemlig deltaget i flere klimademonstrationer, hvor han er blevet anholdt to gange. Senest i januar i år blev han med strips om håndleddene ført væk fra en demonstration, som var ledet af skuespillerikonet Jane Fonda.

Hun og Waterston spiller sammen i Netflix-serien "Grace and Frankie". Serien har for Waterston budt på en rolle inden for komediegenren, som adskiller sig fra mange af de alvorlige roller, han har haft i eksempelvis "The Killing Fields" og "Law and Order".

I det berømte amerikanske talkshow "The Ellen Show" har han i den forbindelse sagt, at det ligefrem er en lettelse - både at medvirke i en komedie og at "være i stand til at grine og have det sjovt".

- Er vi ikke alle virkelig heldige med overhovedet at arbejde og arbejde med hinanden?, sagde han til tre af sine medspillere, som også var med i talkshowet.

Privat er Sam Waterston gift med Lynn Louise Woodruff, som han har tre børn med. Derudover har han en søn med sin tidligere kone, Barbara Rutledge Johns.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce