Annonce
Holstebro

Skredsande ramt: 150 beboere og ansatte skal testes for corona

De 44 beboere og alle ansatte på bostedet Skredsande skal testes for Covid-19, efter en af de ansatte er testet positiv for smitte. Morten Stricker
Ansat på Skredsande er testet positiv for corona, og derfor skal alle 44 beboere og 110 ansatte testes.
Annonce

HOLSTEBRO: Der er konstateret Covid-19 på bostedet Skredsande. Det er en af de ansatte, som er blevet testet positiv, og mandag gik kommunen i gang med at tage sine forholdsregler på stedet.

- Alle skal testes for Covid-19, og det gælder for 44 beboere og for 110 ansatte, siger Lone Becker, der er direktør for social- og sundhed i Holstebro Kommune.

I dag er det en del af den nationale teststrategi, at alle ansatte og beboere på plejecentre og bosteder skal testes ved sygdomsudbrud - og det skal gentages ugentlig, indtil der ikke er flere smittede.

- Jeg er glad for, at det nu er blevet nemt at få alle testet. Det gør det nemmere at få oveblik over situationen, siger Lone Becker.


Først når vi har svar på testene, får vi overblik over situationen og ved, om der er flere smittede blandt personale eller beboere

Lone Becker, direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune


Det er formentlig en testbil fra regionen, som kommer forbi og tester beboerne - mens de ansatte måske skal til et testcenter.

- Først når vi har svar på testene, får vi overblik over situationen og ved, om der er flere smittede blandt personale eller beboere, siger Lone Becker.

Skredsande er i dag et bosted for borgere med forskellige handicap.

Annonce

Ingen besøgsrestriktioner

Selv om der er konstateret Covid-19, er der ingen formelle besøgsrestriktioner på Skredsande.

- Vi appellerer til, at man begrænser besøg for at begrænse risiko for smitte. Men lovgivningsmæssigt har vi ikke mulighed for at forbyde besøg, da det er et socialt bosted, hvor der gælder andre regler, siger Lone Becker.

Skredsande var et plejehjem, indtil det for otte år siden blev omdannet til et bosted for borgere med forskellige handicap, og som har behov for pleje og støtte. En beboergruppe er senhjerneskadede, mens en andre er udviklingshæmmede og borgere med forskellige former for autisme.

Holstebro Kommunes har tre plejecentre, som tidligere har været alvorligt ramt af Covid-19. Det gælder især Bakkebo i Vinderup men også Mellemtoften og Beringshaven i Holstebro. I alt er 18 borgere i kommunens pleje- og sundhedssektor døde med Covid-19.

De tre plejecentre er dog nu fri for sygdommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Mathiesen på kontrakt hos nyt storhold

Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Annonce