Annonce
Holstebro

Skorstensfejeren går nu med livrem og seler efter bøde

Udover den normale uniform med sort tøj og høj hat, er Michael Klein Rasmussen iført livrem og seler, når han i dag er kravlet på tagene for at rense skorstenene i Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Mandag blev en skorstensfejer idømt en bøde for ikke at være spændt fast under arbejde på taget. Det har fået skorstensfejeren i Holstebro til at kræve, at de ansatte sikre sig.

Skorstensfejer i Holstebro, Michael Klein Rasmussen, har normalt ikke problemer med at holde bukserne på plads, men fra tirsdag morgen har han gået med både livrem og seler på jobbet.
Den dobbelte sikring skyldes, at Østre Landsret i går afgjorde, at en skorstensfejer fra Vordingborg skal betale en bøde på 50.000 kroner for ikke at have sikkerheden i orden. Arbejdstilsynet havde taget en af hans ansatte i at gå rundt på taget uden at være fastspændt. I marts kom byretten frem til samme afgørelse.
»Vi har haft kunder, der har ringet og spurgt, om de skulle have stillads eller lift, når vi kommer på besøg, men så alvorligt er det slet ikke,« siger Michael Klein Rasmussen.
Annonce
»Men jeg har fortalt mine to svende og lærlingen, at vi fremover altid skal lave sikkerhedsline på, når vi går på taget. Derfor har vi gået med både livrem og seler her til morgen,« siger skorstensfejeren, der fortæller, at det er udstyr, som man også bruger til bjergvandring.

Tre til fire minutter

histil har det været sådan, at skorstensfejerne har haft line på, når der har været længerevarende opgaver på taget, mens det almindelige rensningsarbejde normalt kun tager tre til fire minutter. Men fra i dag skal alle i firmaet sørget for at spænde sig fast til tagtrinene eller skorstenen, selv når de skal klare små opgaver på taget.
»Der er aftalt en række møder mellem vores branche og Arbejdstilsynet for at finde en løsning, og indtil da må vi bare være på den sikre side,« siger Michael Klein Rasmussen.
Linerne skal ikke sikre mod fald fra taget, men sikre mod nedskridning som det hedder i teksten fra Arbejdstilsynet.
Annonce

Ulykker sker på jorden

Michael Klein Rasmussen har været skorstensfejer i over 30 år og hører meget sjældent om kollegaer, der er faldet ned fra selve taget.
»Det sker, at en skorstensfejer ryger igennem taget og ned på loftet, men det er heldigvis sjældent det sker. Ulykkerne sker, når man skal fra taget til stigen eller fra stigen og ned på jorden, eller når man skal bruge en skruetrækker til at vippe et dæksel af,« siger han, og fortæller, at han har hørt om kollegaer, der har fået en skruetrækker igennem hånden.
»Så det er ikke den farligste del af vores job at gå på taget, men det er godt, at de unge mennesker lærer at spænde sig fast som en naturlig del af jobbet. Så må vi, der har været i faget i mange år, til at lære nye rutiner,« siger skorstensfejeren.
Skorstensfejeren fra Vordingborg, der nu skal betale 50.000 kroner i bøde, overvejer sammen med sin advokat, om man skal forsøge at bringe sagen for Højesteret.
Annonce
Holstebro For abonnenter

Trods løfter om forbedringer fortsætter lægebils-kaos: Lægebilerne i Holstebro og Lemvig har stået stille i mere end 1500 timer

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Advokatfuldmægtig går videre med langvarig vindmøllesag: - Det gør jeg, fordi et par menneskeskæbner er blevet fanget i det her og påført nogle enorme udgifter

Navne For abonnenter

Liv Marit så et foto i en dansk avis, og så var både hun og fiskerhytten solgt - 25 år senere er hun også præst på Jegindø

Holstebro

28-årig taget i at stjæle Pokémon-kort for godt 9000 kroner: Nu skal han i fængsel

Holstebro For abonnenter

Gamle dages mesterlære er tilbage - Lucas bliver en af de første: - Det er fedt, at jeg kan komme ud og lave noget, så jeg ikke skal sidde stille hele tiden

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Navne For abonnenter

'Medbring gerne egen madkurv,' lyder det i dødsannoncen - og det siger alt om den højtelskede Kent Wamberg Hansen

Sport For abonnenter

Sara takker af for nu og giver stolt faklen videre til Johanne

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Holstebro

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Sport

Juliane blev Danmarks bedste i militærets fineste sportsgren og slog samtidig to danmarksrekorder

Holstebro For abonnenter

Fra Sørvad til Andromeda-galaksen: Når natten falder på, ruller Jan og Kristines tag til side

Lemvig

Dialogkaffe om forurening trak folk af huse: - Jeg er her simpelthen, fordi jeg er bange

Annonce