Annonce
Holstebro

Skoler lagt ned af corona: Fire folkeskoler sender klasser og årgange hjem  - efterskole har sendt alle hjem

Tirsdag aften får skolen besked om, at en elev er test positiv for corona, hvilket straks får skolen til at hjemsende elevens grundklasse og et valghold, oplyser skoleleder Solveig Mogensen. Arkivfoto: Morten Stricker.
En corona-smittet elev på Tvis Skole betyder nu, at cirka 94 elever er blevet sendt hjem. Idrætsefterskolen Lægården har sendt alle hjem. Halgård Skole har hjemsendt 25 børn.

Holstebro/Tvis: Coronanen vedbliver at have store konsekvenser på kommunens skoler.

Tirsdag aften får Tvis Skole besked om, at en elev er test positiv for corona, hvilket straks får skolen til at hjemsende elevens grundklasse og et valghold, oplyser skoleleder Solveig Mogensen.

Da det onsdag morgen står klart for skolen, at eleven har haft symptomer på mulig smitte tidligere, og at klasserne på ottende årgang har været sammen på kryds og tværs, beslutter skolen fra formiddagen at sende hele årgangen hjem.

Annonce

- Nu skal eleverne testes. De nære kontakter skal have to test, fortæller skolelederen.

Det drejer sig om cirka 94 elever - samt to lærere - der er blevet sendt hjem til test.

Solveig Mogensen forventer, at eleverne vil være testet i løbet af weekenden, hvorefter dem med en negativ test kan begynde i skole igen:

- Eleverne skal testes på fjerdedagen for den seneste kontakt med den smittede elev. Det kan være lidt forskelligt fra elev til elev, siger Solveig Mogensen, der fortæller, at skolen informerer alle de berørte elever og forældre.

Naboskole også ramt

Også på naboskolen, Halgård, er der ét tilfælde af Covid-19. En børnehaveklasseelev, som var i skole mandag, er konstateret positiv, og hele 0.c, en lærer og en pædagog er onsdag formiddag sendt hjem.

- Vi fik besked i morges og fik isoleret klassen og gik straks i gang med at få fat i forvaltningen og ringet til forældrene, som jo havde nået at aflevere børnene. Det gik lynhurtigt, allerede ved den første pause var næsten alle børn afhentet. Der var kun en enkelt elev tilbage, fortæller skoleleder Henriette Vibe Hebsgaard.

De hjemsendte børn vil få en eller anden form for nødundervisning, men det bliver ikke virtuelt, idet børnehaveklasserne ikke har deres pc med hjem. Skolelederen forventer, at hele klassen kan møde igen på skolen mandag, såfremt alle elever testes negativ.

Onsdag aften kom det også frem, at der er en elev i en syvende klasse på Nørre Boulevardskolen er blevet smittet med corona.

Annonce

Fire elever på Sønderland

Sønderlandsskolen har den seneste uge haft fire smittede elever – i indskolingen og på mellemtrinnet. Skolen havde også et tilfælde i sidste uge i overbygningen og et tilfælde af Covid-19 på 9. årgang i starten af skoleåret.

- I de tilfælde, vi har haft indtil videre, er der ikke andre i klasserne, som er blevet smittet efterfølgende, og det indikerer, at det vi gør, er det rigtige. Men vi skal selvfølgelig være ekstra opmærksomme på ikke at blive nære kontakter og holde afstand, siger skolelederen på Sønderland, Rasmus Højlund Sørensen.

Skolen har for øjeblikket sendt to medarbejdere og fire klasser med 67 elever hjemsendt. Eleverne havde sidste kontakt mandag, hvilket betyder, at anden test for Covid-19 først kan laves fredag.

Annonce

Lærer smittet

Siden weekenden har 180 elever og 50 ansatte været sendt hjem fra Idrætsefterskolen Lægården.

- Det er sket som følge af, at en lærer er testet positiv for covid-19. Hun har det fint og har ikke haft symptomer. Det er faktisk først, da lærerens egen mor kan fortælle hende, at hun er testet positiv, at læreren også bliver testet og finder ud af, at hun er positiv, forklarer forstander på Idrætsefterskolen Lægården, Ole Dommer.

Den pågældende lærer er formentlig blevet smittet i efterårsferien. Efter hendes testresultat valgte skolen at sende nogle elever hjem lørdag, inden de resterende forlod skolen om søndagen. Det sker som følge af en "evakueringsplan", skolen har lavet for den slags situationer, og alt foregik stille og roligt, forklarer Ole Dommer.

- Nu skal alle igennem to negative prøver, før vi kan vende tilbage. Den anden test er i dag, så det kommer an på, hvad den viser, før vi kan sige noget om, hvornår vi begynder igen. Vi vender ikke tilbage, før der er styr på alt, siger han.

- Vi var ellers lidt lorne ved de elever, der havde været i kontakt med læreren, men deres tests har indtil videre været negative, og vi krydser fingre for, at det varer ved, tilføjer forstanderen.

Skulle alle prøver vise sig at være negative, håber skolen på en tilbagevenden i løbet af lørdag og søndag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce