Annonce
Struer

Skoler går sammen for at skaffe social- og sundhedsmedarbejdere: - Det er en kæmpe udfordring

Else Marie Markvorsen, der er leder af Struer Fri Fagskole, er stolt af at være del af et stort projekt blandt frie fagskoler og social- og sundhedsskoler. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Fri Fagskole er en blandt flere frie fagskoler, som er gået sammen med social- og sundhedsskoler om at inspirere unge til at gå den vej
Annonce

Struer: En række frie fagskoler - herunder Struer Fri Fagskole - og social- og sundhedsskoler over hele landet er gået sammen for at skaffe social- og sundhedsmedarbejdere til fremtiden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Struer Fri Fagskole.

- Vi har det sidste år arbejdet på at udvikle undervisningsforløb og idéer, der kan gøre det skægt og meningsfuldt for folkeskoleelever at tage en uddannelse inden for området, forklarer Else Marie Markvorsen, der er leder på Struer Fri Fagskole, i meddelelsen.

Udsigterne er, at der bliver flere ældre og dermed også behov for flere til at tage sig af dem, lyder argumentet for initiativet, og den udfordring vil Struer Fri Fagskole gerne være med til at løse.

Derfor gik skolen for et år siden sammen med tre SOSU-skoler og fire andre frie fagskoler om et projekt, der skal inspirere unge i folkeskolen til at få øjnene op for karrieremulighederne i sundheds- og omsorgsarbejde.

Det er et fremsynet projekt, som vi er stolte af at være en del af, for det er en kæmpe udfordring, vi står over for i fremtiden.

Else Marie Markvorsen, leder, Struer Fri Fagskole

Annonce

11 undervisningsforløb

Projektet endte med at blive en del af regeringens strategi for at skabe mere synlighed om social- og sundhedsuddannelserne i folkeskolen og modtog en halv million kroner af Undervisningsministeriet.

Det har blandt andet resulteret i et kompendium bestående af 11 undervisningsforløb med opgavesæt og temaer som børn, ældre, naturfag, hygiejne med videre.

Disse forløb vil blive brugt på frie fagskoler og blive stillet til rådighed for undervisere og elever i folkeskolens ældste klasser over hele landet - for eksempel til brug i det obligatoriske fag uddannelse og job.

- Det er et fremsynet projekt, som vi er stolte af at være en del af, for det er en kæmpe udfordring, vi står over for i fremtiden, siger Else Marie Markvorsen ifølge pressemeddelelsen og videre:

- Vi er blevet bekræftet i, at frie fagskolers høje faglighed og praksisnære undervisning kan noget helt unikt, og vi vil fortsætte vores arbejde med at udvikle god undervisning, for at flere unge skal vælge en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller sygeplejerske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Lemvig

Elevernes trivsel er helt i top

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce