Annonce
Struer

Skoler går sammen for at skaffe social- og sundhedsmedarbejdere: - Det er en kæmpe udfordring

Else Marie Markvorsen, der er leder af Struer Fri Fagskole, er stolt af at være del af et stort projekt blandt frie fagskoler og social- og sundhedsskoler. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Fri Fagskole er en blandt flere frie fagskoler, som er gået sammen med social- og sundhedsskoler om at inspirere unge til at gå den vej

Struer: En række frie fagskoler - herunder Struer Fri Fagskole - og social- og sundhedsskoler over hele landet er gået sammen for at skaffe social- og sundhedsmedarbejdere til fremtiden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Struer Fri Fagskole.

- Vi har det sidste år arbejdet på at udvikle undervisningsforløb og idéer, der kan gøre det skægt og meningsfuldt for folkeskoleelever at tage en uddannelse inden for området, forklarer Else Marie Markvorsen, der er leder på Struer Fri Fagskole, i meddelelsen.

Udsigterne er, at der bliver flere ældre og dermed også behov for flere til at tage sig af dem, lyder argumentet for initiativet, og den udfordring vil Struer Fri Fagskole gerne være med til at løse.

Derfor gik skolen for et år siden sammen med tre SOSU-skoler og fire andre frie fagskoler om et projekt, der skal inspirere unge i folkeskolen til at få øjnene op for karrieremulighederne i sundheds- og omsorgsarbejde.

Det er et fremsynet projekt, som vi er stolte af at være en del af, for det er en kæmpe udfordring, vi står over for i fremtiden.

Else Marie Markvorsen, leder, Struer Fri Fagskole

11 undervisningsforløb

Projektet endte med at blive en del af regeringens strategi for at skabe mere synlighed om social- og sundhedsuddannelserne i folkeskolen og modtog en halv million kroner af Undervisningsministeriet.

Det har blandt andet resulteret i et kompendium bestående af 11 undervisningsforløb med opgavesæt og temaer som børn, ældre, naturfag, hygiejne med videre.

Disse forløb vil blive brugt på frie fagskoler og blive stillet til rådighed for undervisere og elever i folkeskolens ældste klasser over hele landet - for eksempel til brug i det obligatoriske fag uddannelse og job.

- Det er et fremsynet projekt, som vi er stolte af at være en del af, for det er en kæmpe udfordring, vi står over for i fremtiden, siger Else Marie Markvorsen ifølge pressemeddelelsen og videre:

- Vi er blevet bekræftet i, at frie fagskolers høje faglighed og praksisnære undervisning kan noget helt unikt, og vi vil fortsætte vores arbejde med at udvikle god undervisning, for at flere unge skal vælge en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller sygeplejerske.

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Leder

Lægevagten trænger til et sundhedstjek

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce