Annonce
Holstebro

Skolen rykkede Laura én klasse op, fordi hun er klog: Nu straffes hun ved at blive smidt ud af SFO'en

Laura Bushcmann Bundgaard er utryg ved at skulle gå hjem alene hver dag efter skole og låse sig ind og vente på, at forældrene kommer fra arbejde to-tre timer efter. Sønderport SFO har plads til hende - men kommunen vil ikke give hende lov til at komme der. Foto: Christina Bundgaard
10-årige Laura må ikke komme i SFO, selvom om hun har alderen til det. Problemet er, at hun er faglig dygtig og på skolens initiativ er rykket en klasse op. "Horribelt", synes forældrene.

Holstebro: Frustrationen og skuffelsen fylder lige nu mere end møblerne hjemme hos familien Buschmann Bundgård.

- Jeg føler, at kommunen hjælper os med den ene hånd og straffer os med den anden, siger Christina Buschmann Bundgaard.

Problemet er, at hendes ældste datter er godt begavet, og skolen derfor bad om lov til at rykke Laura en klasse. Forældrene indvilligede, og Laura er efter sommerferien startet i 5. klasse - men her stopper Holstebro Kommunes tilbud om eftermiddagspasning på skolen.

Annonce

Jeg forstår ikke, at Laura ikke kan få lov til at blive i SFO'en, når hun modenheds- og aldersmæssigt kun er en 4. klasses elev.

Bo Buschmann Bundgaard, far til Laura på ti år.

- Laura er rigtig utryg ved at komme hjem alene og skulle låse sig ind og være alene hjemme, indtil vi kommer hjem fra arbejde, fortæller Christina Buschmann Bundgaard.

Familien har derfor søgt om dispensation, så Laura kan fortsætte i SFO et år mere, som alle sine jævnaldrende, der går i 4. klasse. Det har kommunen afvist med den begrundelse, "at barnets omstændigheder ikke lever op til gældende kriterier".

- Vores problem er, at Laura er velfungerende og ikke passer ned i kommunens forudbestemte kasser, kritiserer forældrene. De ser et behov for, at reglerne for dispensation til at blive i SFO'en lidt længere ændres, så de ikke kun tilgodeser udsatte børn, men også børn, der er bogligt stærke og rykket en klasse op. Foto: Christina Bundgaard

- Jeg forstår ikke, at Laura ikke kan få lov til at blive i SFO'en, når hun modenheds- og aldersmæssigt kun er en 4. klasses elev, siger Bo Buschmann Bundgaard, far til Laura.

Et år yngre

Familien har klaget over afgørelsen, men børn- og familieudvalget fastholder afslaget "på baggrund af de gældende kriterier for dispensation, de indsendte oplysninger samt indhentet udtalelse fra SFO."

Af udtalelsen fra Sønderport SFO fremgår det, at SFO'en "støtter op om, at der bevilges dispensation", og at det "som et særligt behov bør vægtes i behandlingen af sagen, at Laura er et år yngre end de øvrige klassekammerater. Laura er meget bekymret for, at hun skal være alene i op til fire timer efter skoletid, når forældrene er på arbejde."

- Det er jo horribelt. Vores problem er, at Laura er velfungerende, og at hun ikke passer ned i kommunens forudbestemte kasser. Men hvis hun nu udvikler angst, fordi hun skal gå alene hjem, så kan vi få dispensation, siger Christina Buschmann Bundgaard hovedrystende.

Annonce

SFO bakker op

Også SFO-leder Klaus Hendriksen, Sønderport SFO, mener, at der er behov for at kigge på de gældende dispensationsvilkår, der tager højde for udsatte børn, men glemmer de særligt begavede børn.

- Det er et dilemma, og jeg er ikke den eneste SFO-leder, der er lidt frustreret. Der er brug for et kriterie mere, hvor man kigger på barnets modenhed, så der kan gives dispensation til børn uden diagnoser, siger Klaus Hendriksen.

Hvordan kan I give afslag på en dispensation til et barn, som - I har fået oplyst - er utryg, og som pædagogerne vurderer, aldersmæssigt og modenhedsmæssigt svarer til et 4. klasses barn?

- Det kan jeg ikke svare på. Det er en personsag, svarer næstformand i børn- og familieudvalget Torben Strømgaard (V).

Men du kan vel godt som politiker forholde dig til, om de gældende dispensationsregler er hensigtsmæssige eller bør laves om?

- Det er korrekt, at de gældende kriterier udelukkende tilgodeser udsatte børn, men om det er en god eller dårlig idé, vil jeg lade fagpersoner om at vurdere. Men hvis, der er fagpersoner, som kommer og siger, at der er nogle problemstillinger, så er jeg altid villig til at kigge på vilkårene, siger næstformand Torben Strømgaard.

Udvalgsformand Torben Gudiksen (R) er ikke vendt tilbage på Dagbladets henvendelser mandag.

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Sport

Bedsteveninder og bryllups-buddies delte guld og sølv imellem sig

Annonce