x
Annonce
Holstebro

Skolelederstilling slås op igen

- Vi har lavet et genopslag af skolelederstillingen, fordi vi ikke fik nok kvalificerede ansøgninger i første hug, og her er vurderingen, at hele sitationen omkring Covid-19 spiller ind, siger Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.
Det kommer til at tage længere tid at finde en ny skoleleder til Halgård Skole end forventet.

Holstebro: Holstebro Kommune har valgt at genopslå den ledige stilling som skoleleder på Halgård Skole. Skolen har siden 1. februar stået uden skoleleder.

- Vi har lavet et genopslag, fordi vi ikke syntes, at vi i første hug fik nok kvalificerede ansøgninger, siger Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge.

Oveni kom coronavirussen, som - direktøren vurderer - kan have spillet ind på ansøgertallet.

- Vi har forlænget ansøgningsfristen indtil videre indtil 17. april, for det giver ingen mening at holde samtaler virtuelt. Det er ikke nogen god form. Jeg vil rigtig gerne have en ny skoleleder, men omvendt er det jo ikke sådan, at skolen ikke kører, siger Susanne Ebdrup.

Det er skolens tidligere viceleder, Minna Kristensen, der har påtaget sig ledelsesanvaret på Halgård Skole, og alt tyder på, at hendes periode som konstitueret skoleleder kommer til at række ud over de tre måneder, som oprindeligt var forventningen.

Ansøgningsfristen kan blive yderligere udsat grundet corona. Ansættelsesudvalget, bestående af skolebestyrelsen og direktøren, holder to samtalerunder. Tidspunkterne for samtalerne vil blive fastlagt, når situationen omkring Covid-19 er afklaret. Kandidaterne skal desuden have udarbejdet person- og kompetenceprofil samt have en individuel samtale med kommunens skole- og rådgivningschef.

Vi har forlænget ansøgningsfristen til 17. april, for det giver ingen mening at holde samtaler virtuelt. Det er ikke nogen god form. Jeg vil rigtig gerne have en ny skoleleder, men omvendt er det jo ikke sådan, at skolen ikke kører, siger Susanne Ebdrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce